Εκπαιδευτικό υλικό  

 
   
   
 
   
   Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2006 |Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2007
 
   Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2008 |  

Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2007

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 18/5/2007, στο πλαίσιο του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων που είχε θέμα ''Μουσεία και Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά'', οργάνωσε ξενάγηση στην έκθεση σύγχρονης γλυπτικής της Anna Chromy, που φιλοξενήθηκε στον κήπο του μουσείου έως τις 17/6/07.

Η γλύπτρια προσέγγισε μυθολογικές μορφές και πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της απέδωσε με σύγχρονο μορφοπλαστικό τρόπο. Ο τίτλος της έκθεσης (''Αναβίωση των μύθων''), φανέρωνε τη βαθύτερη επιθυμία της γλύπτριας να προσφέρει μια νέα, σύγχρονη ερμηνεία στους διαχρονικούς συμβολισμούς των ελληνικών μύθων.

Η ξενάγηση τόνισε την επικοινωνία μεταξύ του αρχαίου και του σύγχρονου κόσμου, δεδομένου ότι ως πολιτιστική κληρονομιά δεν λογίζονται μόνο τα υλικά κατάλοιπα, αλλά και το σύστημα ιδεών και αξιών που τα συνοδεύει. Ο συμβολισμός των ελληνικών μύθων, η εικονογραφική τους προσέγγιση στην αρχαία Ελλάδα και η ματιά ενός σύγχρονου καλλιτέχνη για την ερμηνεία τους στο σημερινό κοινωνικοπολιτισμικό πλαίσιο ήταν τα θέματα που παρουσιάστηκαν.

 
 
   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2016
Ελ