Εκπαιδευτικό υλικό  

 
     
   
 
   
   Προγράμματα Σαββατοκύριακου  
 

ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 
 

 

Το εκπαιδευτικό έντυπο ''Με την οικογένειά μου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο'' διατίθεται δωρεάν στην είσοδο του μουσείου.

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών, και περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητες που θα βοηθήσουν τους μικρούς επισκέπτες (και τους γονείς τους) να προσεγγίσουν επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου.

Δεν έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου για οικογένειες με παιδιά.
 

.......................................................................................................................................

Δείτε τα Προγράμματα Σαββατοκύριακου κατά έτος:

 2006 |2007 |2008 |2009 

''Χρώματα στα αρχαία γλυπτά''

Με αφορμή την περιοδική έκθεση ''Πολύχρωμοι Θεοί'', το 2007 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο οργάνωσε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-11 ετών με τίτλο ''Χρώματα στα αρχαία γλυπτά'', τις ακόλουθες ημερομηνίες: Σάββατο 3, 10 και 17 Μαρτίου 2007 και ώρα 11 -12 π.μ.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιελάμβανε δημιουργικές δραστηριότητες που είχαν στόχο να εξοικειώσουν τα παιδιά με τη ζωγραφική των αρχαίων Ελλήνων και την εφαρμογή της πάνω στα γλυπτά.


''Οι φυσικές καταστροφές στην ιστορία του ανθρώπου. Παράλληλες ιστορίες''

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 6-7 Οκτωβρίου 2007 παρουσίασε για ένα σαββατοκύριακο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού (6-12) με τίτλο ''Οι φυσικές καταστροφές στην ιστορία του ανθρώπου. Παράλληλες ιστορίες''.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μουσείου με την έκθεση EMERGENCY ROOM που παρουσιάστηκε στην γκαλερί Ιλεάνα Τούντα από 1-9-2007 έως και 8-10-2007.

Χρησιμοποιώντας ενδεικτικά ως παράδειγμα τις ιστορίες της καταστροφής των προϊστορικών οικισμών του Σέσκλου της Θεσσαλίας (πυρκαγιά) και του Ακρωτηρίου Θήρας (ηφαίστειο, σεισμός, τσουνάμι) τα παιδιά κατανόησαν τη δύναμη των φυσικών φαινομένων της γης στη ζωή του ανθρώπου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την εξοικείωση με το χώρο του Μουσείου, τη γνωριμία με τις έννοιες της ανασκαφής, του αρχαιολόγου και του συντηρητή και την αφήγηση των ιστοριών του Σέσκλου και του Ακρωτηρίου. Τα παιδιά κατόπιν συμμετείχαν σε εικαστική δραστηριότητα μέσα από την οποία ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο των χρωμάτων και ευαισθητοποιήθηκαν για τις φυσικές καταστροφές και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Το τελικό αποτέλεσμα του εργαστηρίου ζωγραφικής παρέμεινε για 24 ώρες στο EMERGENCY ROOM και έπειτα εκτέθηκε με συνοδευτικά σχόλια στον προθάλαμο του Μουσείου.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος:
Σάββατο 6-10-07 και Κυριακή 7-10-07, 10:30-12:30.

   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2016
Ελ