Εκπαιδευτικό υλικό  

 
     
   
 
   
   Προγράμματα Σαββατοκύριακου  
 


ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 
 
Αφίσα προγράμματος, Δήμητρα ΛαμπρέτσαΤο εκπαιδευτικό έντυπο ''Με την οικογένειά μου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο'' διατίθεται δωρεάν στην είσοδο του μουσείου.

Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών, και περιλαμβάνει διασκεδαστικές δραστηριότητες, που θα βοηθήσουν τους μικρούς επισκέπτες (και τους γονείς τους) να προσεγγίσουν επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου.

Δεν έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον εκπαιδευτικά προγράμματα Σαββατοκύριακου για οικογένειες με παιδιά.

 

.................................................................................................................................................................................
Δείτε τα Προγράμματα Σαββατοκύριακου κατά έτος:

 2006 |2007 |2008 |2009 

''Η μούμια του Νεσπακασούτι''

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ''Η μούμια του Νεσπακασούτι'' εφαρμόστηκε πιλοτικά το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008 σε παιδιά ηλικίας 12-13 χρονών και με την ενεργή συμμετοχή των γονέων τους.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η γνωριμία με τα ταφικά έθιμα της αρχαίας Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα, μέσα από τη συζήτηση, την έρευνα, το παιχνίδι ρόλων, την αναπαράσταση ενός αρχαίου αιγυπτιακού ταφικού εθίμου και την εικαστική δραστηριότητα, γονείς και παιδιά γνώρισαν τον αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό, κατανόησαν τη σημασία των δοξασιών σχετικά με τη μεταθανάτια ζωή στην αρχαία Αίγυπτο, γνώρισαν τις σημαντικότερες εφαρμογές ενός αρχαίου ταφικού τελετουργικού και αναγνώρισαν τις σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου κατά την αρχαιότητα.

   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2016
Ελ