Εκπαιδευτικό υλικό  

 
     
   
 
   
   Επετειακά Προγράμματα  

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από το 2006 συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις του εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, με εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά.

Κατά τις παραπάνω ημερομηνίες η είσοδος στο μουσείο και η συμμετοχή στα προγράμματα είναι ελεύθερη.

Δείτε τα Επετειακά Προγράμματα κατά έτος:

 2006 |2007 |2008 |2009 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2007, στο πλαίσιο του εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα ''Οικείες ιστορίες'' οργάνωσε:


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-11 ετών με θέμα τον οικισμό στο Ακρωτήρι Θήρας και τίτλο

'‘‘Ποιος να έμενε εδώ;’’ Τα σπίτια στην προϊστορική Σαντορίνη''.
Σκοπός του προγράμματος ήταν η γνωριμία των μαθητών με την οικιστική αρχιτεκτονική και τον εξοπλισμό των σπιτιών του προϊστορικού οικισμού στο Ακρωτήρι της Θήρας. Ο προϊστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου αποτελεί μοναδικό μνημείο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, αφού λόγω της φυσικής καταστροφής, διατηρήθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση η οικιστική αρχιτεκτονική και ο εξοπλισμός των σπιτιών της μακρινής αυτής εποχής. Μέσα από τη συζήτηση, την έρευνα, το παιχνίδι ρόλων και τη ζωγραφική, τα παιδιά ήρθαν πιο κοντά στην καθημερινότητα της νησιωτικής αυτής πόλης και εντόπισαν κοινά σημεία στον τρόπο οργάνωσης της ζωής στο σπίτι τότε και τώρα.

Ημέρες διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος: Σάββατο (29-9-07) και Κυριακή (30-9-07)
Ώρες διεξαγωγής:
11:00π.μ. - 12:30μ.μ.

   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2016
Ελ