Εκπαιδευτικό υλικό  

 
     
   
 
   
   Επετειακά Προγράμματα  

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από το 2006 συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις του εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, με εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά.

Κατά τις παραπάνω ημερομηνίες η είσοδος στο μουσείο και η συμμετοχή στα προγράμματα είναι ελεύθερη.

Δείτε τα Επετειακά Προγράμματα κατά έτος:

 2006 |2007 |2008 |2009 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2008, στο πλαίσιο του εορτασμού για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα ''Οικείες ιστορίες'' οργάνωσε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά Δημοτικού :

 • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά 8-12 ετών

 • ''Το μαγικό σπίτι του Ραχοτέπ στην αρχαία Αίγυπτο''
  Σκοπός του προγράμματος ήταν η γνωριμία των παιδιών με τα ταφικά έθιμα της αρχαίας Αιγύπτου, τα οποία αντικατοπτρίζονται μέσα από το μαγικό σπίτι των αρχαίων Αιγυπτίων - τον τάφο τους! Μέσα από τη συζήτηση, την έρευνα, το παιχνίδι ρόλων, και την εικαστική δραστηριότητα, οι μαθητές γνώρισαν τον αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό, αναγνώρισαν τις σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου κατά την αρχαιότητα και κατανόησαν τη σημασία των δοξασιών σχετικά με τη μεταθανάτια ζωή στην αρχαία Αίγυπτο.

 • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά 5-7 ετών

 • ''Μια φορά και έναν καιρό, στο σπίτι μου το νεολιθικό…''
  Το πρόγραμμα στόχευε στη γνωριμία των παιδιών με τη νεολιθική οικία. Μέσω της παρατήρησης και της διαλογικής προσέγγισης τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τη νεολιθική αρχιτεκτονική και ήρθαν σε επαφή με την καθημερινή ζωή και τις συνήθειες των προϊστορικών ανθρώπων. Εμπνεόμενα απ’ τα εκθέματα του μουσείου ανέπτυξαν τις δημιουργικές τους ικανότητες και αναβίωσαν μία μέρα απ’ τη ζωή ενός νεολιθικού ανθρώπου μέσα από ομαδικό παιχνίδι και κατασκευές με απλά υλικά.

  Ημέρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Σάββατο (27-9-08) και Κυριακή (28-9-08)
  'Ωρες διεξαγωγής:
  11:00π.μ. - 12:30μ.μ.   

     
       
                           
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
   
    © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2016
  Ελ