>> Νέα Μέλη
 
 
 
  Εκδηλώσεις 2017  
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,

Το Δ.Σ. της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά.

Η συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 1ης Απριλίου 2013 είναι η εξής:

Πρόεδρος             Ε.Μπαρμπάτη-Βάρτσου             Σύμβουλοι   Ν. Αμάξης
Αντιπρόεδρος       Κ. Παπαϊωάννου                                           Α. Ζιώγα
Γενική Γραμματεύς Λ. Δεληγιώργη                                           Γ. Πασχάλης
Ειδική Γραμματεύς Κ. Ζερβουδάκη                        Αναπληρωματικά Δ. Ηλιάδης
Ταμίας    Μ. Χαριτοπούλου                                      μέλη                   Ν. Καράντζα
Βοηθός Ταμίου Χ. Τσαμπουράκη                                                       Θ. Φιλιππόπουλος

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της περιόδου που πέρασε (Ιανουάριος-Ιούνιος 2013) εφαρμόστηκε σχεδόν χωρίς μεταβολές. Έγιναν μόνο δύο αλλαγές ημερομηνίας εκδηλώσεων, η μία λόγω απεργίας των ΜΜΜ και η άλλη, η πρωινή διάλεξη, επειδή η Διεύθυνση του Μουσείου χρησιμοποίησε το Αμφιθέατρο για άλλο σκοπό. Όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή, όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα, ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικώς. Πολλές εκδηλώσεις επαναλήφθηκαν, εφόσον υπήρχε ζήτηση, για να ικανοποιηθούν περισσότερα μέλη. Στις 23 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. ετέλεσε στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Ραγκαβά επιμνημόσυνη δέηση για τα μέλη της Εταιρείας που δεν βρίσκονται μεταξύ μας. Η εκδήλωση προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση. Το έτος 2013 είναι έτος σημαντικό για την Εταιρεία, επειδή το Δεκέμβριο συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ίδρυσή της. Για το λόγο αυτό και η συναυλία, που με επιτυχία δόθηκε, όπως κάθε χρόνο, στο Αίθριο του Επιγραφικού Μουσείου, αφιερώθηκε στα 80 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας.
Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από τις απογευματινές διαλέξεις, 18 εκδηλώσεις: δύο πολυήμερες εκδρομές 5 ημερήσιες, 11 πρωινές επισκέψεις και μια συναυλία η οποία θα δοθεί στις 16 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, για να εορτασθούν επισήμως τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Εταιρείας. (Προσκλήσεις θα διατίθενται στο Γραφείο της Εταιρείας).
Επισημαίνουμε τα εξής:
Το Δ.Σ. αποφάσισε, για να διευκολυνθούν τα μέλη μας, να γίνεται η κράτηση θέσεων για τις ημερήσιες εκδρομές με τηλεφώνημα στο Γραφείο Ταξιδίων και τα έξοδα να καταβάλλονται ή στο Γραφείο Ταξιδίων ή κατά την αναχώρηση. Η κράτηση δεν ανακαλείται και ο ενδιαφερόμενος, εάν δεν αντικατασταθεί, είναι υποχρεωμένος να καταβάλει τα έξοδα της εκδρομής. Επισημαίνουμε επίσης ότι δεν γίνεται κανείς δεκτός σε εκδρομή κατά την ώρα της αναχώρησης, εάν δεν έχει προηγουμένως ενημερώσει το Γραφείο Ταξιδίων ή τον υπεύθυνο της εκδρομής.
Ευχαριστούμε θερμά όσους προσέφεραν μεγάλα ή μικρά ποσά για την ενίσχυση των οικονομικών της Εταιρείας και σάς διαβιβάζουμε τις θερμές ευχαριστίες της οικογένειας της Κλεοπάτρας Ουγουρλόγλου για τις δωρεές στη μνήμη της.
Παρακαλούμε τα μέλη μας να μην αμελούν να καταβάλλουν την ετήσια συνδρομή τους, η οποία αποτελεί το βασικό έσοδο της Εταιρείας, για να εκπληρώσει τους σκοπούς και τις υποχρεώσεις της.
Ενημερώνουμε τα νέα μέλη και υπενθυμίζουμε στα παλαιότερα τα έξής:

•Ο λογαριασμός καταθέσεων της Εταιρείας είναι 69040683 στην Εμπορική Τράπεζα.
•Να τηλεφωνούν στο Γραφείο της Εταιρεία το πρώτο πενθήμερο του μηνός για πιθανές αλλαγές ή έκτακτες ξεναγήσεις.
•Η συνδρομή και για το 2016 παραμένει στα 55 ευρώ. Η εγγραφή και η συνδρομή για νέους κάτω των 25 ετών στα 25 ευρώ.
•Ο αριθμός των μελών που συμμετέχουν στις επισκέψεις, τις οποίες διοργανώνει η Εταιρεία, καθορίζεται ύστερα από συνεννόηση με τον αρμόδιο του κάθε χώρου, στον οποίο πραγματοποιείται η επίσκεψη. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται τα μέλη μας να μην προσέρχονται στις επισκέψεις, εάν δεν έχουν προηγουμένως εγγραφεί στον κατάλογο συμμετεχόντων. Επίσης, παρακαλούνται να ειδοποιούν το Γραφείο, σε περίπτωση που δεν θα παρευρεθούν στην επίσκεψη, για να συμπληρώνεται η θέση τους.
•Οι αναχωρήσεις με πούλμαν γίνονται από τον Κήπο του Μουσείου, Πατησίων και Βασιλέως Ηρακλείου, εκτός εάν υπάρχει άλλη ένδειξη στο Πρόγραμμα. Οι εκδρομείς πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από την οριζόμενη ώρα αναχώρησης.
•Για τις εκδρομές και τις επισκέψεις στις οποίες αναφέρονται έξοδα συμμετοχής, η κράτηση θέσεων γίνεται στο Γραφείο Ταξιδίων Global Congress Services, οδός Νικηταρά 8-10, 1ος όροφος, τηλ. 6983461475 και 6942494797 και 2155506735 κατά τις οριζόμενες ημερομηνίες, από τις 09.00-13.00 με καταβολή του 1/3 των εξόδων της εκδρομής.
•Εάν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχής σε μια εκδρομή, είναι πιθανόν να αυξηθούν τα έξοδα ή να ματαιωθεί η εκδρομή Για τις λοιπές επισκέψεις η κράτηση θέσεων γίνεται με τηλεφώνημα στο Γραφείο της Εταιρείας, κατά τις οριζόμενες ημερομηνίες, από τις 10.30 μέχρι 12.30. Δεν γίνεται δεκτή η κράτηση θέσεων με αποστολή fax ή με μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή του Γραφείου. Σε περίπτωση που το Γραφείο παραμένει κλειστό λόγω απεργίας το τηλεφώνημα θα γίνεται την επομένη εργάσιμη ημέρα.
•Συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα που δεν είναι μέλη της Εταιρείας γίνονται δεκτά στις εκδηλώσεις, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
•Ακύρωση κρατημένης θέσεως μπορεί να γίνει το αργότερο 5 ημέρες πριν από την αναχώρηση για την ημερήσια εκδρομή και 15 ημέρες πριν από την αναχώρηση για την πολυήμερη εκδρομή εσωτερικού, οπότε πρέπει να έχουν εξοφληθεί όλα τα έξοδα της εκδρομής. Δεν ισχύει κράτηση θέσεως, εάν η προκαταβολή και η εξόφληση της εκδρομής δεν πραγματοποιηθούν εμπροθέσμως. Διαφορετικά, το καταβληθέν ποσόν δεν επιστρέφεται.
•Είναι αυτονόητο ότι όσοι συμμετέχουν σε εκδρομή της Εταιρείας αποδέχονται και ακολουθούν το πρόγραμμά της, καθώς και τις τυχόν μεταβολές που ο υπεύθυνος της εκδρομής είναι πιθανόν να επιφέρει, εάν το κρίνει αναγκαίο.
•Όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Εταιρείας πρέπει να έχουν καταβάλει την ετήσια συνδρομή τους.
•Κατά τις εκδηλώσεις τα μέλη πρέπει να έχουν το Δελτίο Ελευθέρας Εισόδου στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.
•Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων πρέπει να απενεργοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα και κατά τις πολυήμερες εκδρομές να αλλάζουν θέση στο πούλμαν σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπεύθυνου της εκδρομής.
•Η Εταιρεία διαθέτει κινητό τηλέφωνο (αριθ.6932-749115), το οποίο είναι στη διάθεση των μελών της κατά τις εκδρομές.
•Τα μέλη του Δ.Σ. που συμμετέχουν στις εκδρομές, ως υπεύθυνοι της ομάδας ή ως απλοί εκδρομείς, έχουν τις ίδιες οικονομικές υποχρεώσεις με τους άλλους εκδρομείς.
•Το Γραφείο της Εταιρείας είναι ανοικτό για την εξυπηρέτηση των Φίλων Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 10.30 έως 12.30. Παραμένει κλειστό από 22 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου και από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά. Επίσης παραμένει κλειστό κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
•Όλα τα μέλη του Δ.Σ. είναι στη διάθεση των μελών της Εταιρείας, τα οποία μπορούν να επικοινωνούν και τηλεφωνικώς μαζί τους, όποτε θελήσουν.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


 
  Εκδηλώσεις 2017...>>  
     
  Παλαιότερες εκδηλώσεις...>>  
     
 
 
       
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
© ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 2009-2016
Πίσω στο www.namuseum.gr >>
 
 
Webdesign>>Archi_Con
  Development >> Μ. Κarageorgou