«ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΑΡΕΑ»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τα παιδιά να το επισκεφτούν στις καλοκαιρινές διακοπές τους και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Για το μήνα Ιούλιο διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 8-12 χρόνων.
Το πρόγραμμα έχει τίτλο ''Στην Ερέτρια με τον Απόλλωνα παρέα''. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την αρχαία πόλη της Ερέτριας, θα αντιληφθούν τη μεγάλη ανάπτυξη της πόλης, θα συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της στη γένεση του πρώτου ελληνικού αλφαβήτου και θα γνωρίσουν μέσα από μύθους τη λατρεία του θεού Απόλλωνα. Με αφορμή το ναό του Δαφνηφόρου Απόλλωνα στην Ερέτρια, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τα βασικά δομικά στοιχεία ενός αρχαίου ναού και μέσω της σύγκρισης θα αντιληφθούν τις κύριες αρχιτεκτονικές διαφορές του δωρικού και ιωνικού ρυθμού.
Συγκεκριμένα, μέσα από τη συζήτηση, την χρήση ψηφιακών εποπτικών μέσων, την έρευνα των εκθεμάτων, τη διήγηση και τη δραματοποίηση μύθων, καθώς και τη δραστηριότητα σε εικαστικό εργαστήρι, τα παιδιά θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τους δύο βασικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της αρχαιότητας, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τη λατρεία του Απόλλωνα, να γνωρίσουν τη πρώιμη μορφή του ελληνικού αλφαβήτου και να ανακαλύψουν τη ζωή σε μια αρχαία πόλη.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης:
«Ερέτρια, Ματιές σε μια αρχαία πόλη» ...>>
και θα διαρκέσει από την 1η έως και την 31η Ιουλίου 2010.

Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά
Ημέρες διεξαγωγής: Τρίτη – Τετάρτη - Πέμπτη
Ώρες διεξαγωγής: 11:00π.μ. - 12:30 μ.μ.
Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν.
Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής. Έναρξη δηλώσεων: 25/6/2010

Tηλ. Επικοινωνίας: 210 8217724, 210 8217717

 
   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2015
El