ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά

Εορτασμός στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
23, 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2011

............................................................................................................................................................................

Ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά μουσεία για το 2011 και το 2012 έχει το γενικό τίτλο «Κρίσεις. Συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία».

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Μικρή περιοδική έκθεση με τίτλο «Μεταβατικές περίοδοι της Ιστορίας και Αρχαιολογία», με αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου. Η έκθεση παρουσιάζεται στην αίθουσα 39 (στο ισόγειο) και θα διαρκέσει από Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011.

2. Στο χώρο της περιοδικής έκθεσης θα διατίθεται κατάλογος με έργα σχετικά με το θέμα, τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να εντοπίσουν στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου. Στα έργα αυτά ενυπάρχουν ως κίνητρο ή αποτέλεσμα, κάποια πολιτικά, κοινωνικά ή οικονομικά γεγονότα της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου (π.χ. αγγείο της λεγόμενης «ανατολίζουσας» περιόδου του 7ου αι.π.Χ.).

3. Ενημερωτική ξενάγηση για το θέμα από αρχαιολόγο στο μικρό Αμφιθέατρο του Μουσείου, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 12:00 – 13:00.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

............................................................................................................................................................................

Πληροφορίες: Δευτέρα-Παρασκευή_ 09:00-15:00
210 8217 724, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (www.namuseum.gr)

Ηλεκτρονική δ/νση: www.namuseum.gr

   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2015
El