ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

“Σαν το νόμισμα κυλήσει, μύθος θε ν’ αρχινίσει…”
Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τεκμηρίωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για την περίοδο του Πάσχα έχει προγραμματίσει εκπαιδευτικές δράσεις, που θα προσφέρουν την ευκαιρία δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά ηλικίας 8 έως 13 ετών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Οι παραπάνω δράσεις σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο της Περιοδικής Σπονδυλωτής Έκθεσης, με τίτλο:
«Μύθος και Νόμισμα»...>>, αποτέλεσμα συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, της Νομισματικής Συλλογής της Τράπεζας Alpha Bank και του Νομισματικού Μουσείου, η οποία θα παρουσιαστεί στο κοινό στις 15 Απριλίου 2011. Ο βασικός άξονας των δράσεων στηρίζεται στον προσανατολισμό της Έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, η οποία θα παρουσιάζει την «Εικονογράφηση του Μύθου»...>>, προσφέροντας έναν διάλογο ανάμεσα στην Ελληνική Μυθολογία και τη νομισματική τέχνη της αρχαιότητας.

Τα προγράμματα στοχεύουν στη γνωριμία των παιδιών με τα αρχαία ελληνικά νομίσματα. Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα αξιοποιήσουν τους μύθους, που απεικονίζονται στο σύνολο των εκθεμάτων και κυρίως στις όψεις των νομισμάτων με πρωταγωνιστές Θεούς, Ήρωες, Δευτερεύουσες Θεότητες και Μυθικά Όντα.

Τα παιδιά με οδηγό τον Πήγασο, τον φτερωτό ίππο της μυθολογίας θα ταξιδέψουν στον κόσμο της αρχαίας ελληνικής νομισματικής, ακολουθώντας τις ανθρώπινες συναλλαγές από τον αντιπραγματισμό μέχρι τη δημιουργία του νομίσματος, ενώ παράλληλα θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την αρχαία ελληνική μυθολογία, συναντώντας γνωστούς και άγνωστους μύθους στα εκθέματα και αποδίδοντάς τους με δραματοποίηση και παιχνίδια ρόλων. Τέλος, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από δραστηριότητες σε εικαστικό εργαστήρι.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν και η υλοποίησή τους πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη της Alpha Bank, κύρια συνδιοργανώτρια της Περιοδικής Έκθεσης.


Ημερομηνίες διεξαγωγής: 19, 20, 27, 28 & 29 Απριλίου 2011

Διάρκεια δράσης: 2 ώρες

Ώρες διεξαγωγής:
11:00 π.μ.-13:00

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Έναρξη δηλώσεων: 30 Μαρτίου 2011

Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 9:30 π.μ. – 16:30

Υπεύθυνη προγραμμάτων: Νικολέττα Ξυδέα, Αρχαιολόγος

Tηλ. Επικοινωνίας: 210 8217724, 210 8271717


Fax: 210 8213 573

Ηλεκτρονική δ/νση: www.namuseum.gr

Email: eam@culture.gr
            dimosiessxeseis.eam@culture.gr

............................................................................................................................................................................

Οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν.

   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2015
El