ΘΕΡΙΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τεκμηρίωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, στο πλαίσιο της Περιοδικής Σπονδυλωτής Έκθεσης, με τίτλο «ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ», οργανώνει θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα-εικαστικά εργαστήρια με τίτλο:

“Σαν το νόμισμα κυλήσει, μύθος θε ν’ αρχινίσει…”
ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τα συγκεκριμένα προγράμματα με την αθρόα συμμετοχή οργανωμένων σχολικών ομάδων το Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς και των μεμονωμένων επισκέψεων παιδιών την περίοδο του Πάσχα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ανταποκρινόμενο στην επιθυμία γονιών και παιδιών, σχεδίασε τη διεξαγωγή των προγραμμάτων κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών.

Τα προγράμματα θα διαρκέσουν από την 28η Ιουνίου έως και την 5η Αυγούστου 2011 και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών, προσφέροντάς τους την ευκαιρία για μια καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση.

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τα αρχαία νομίσματα και η εξοικείωσή τους με τις μικρογραφικές σκηνές που φέρουν στην επιφάνειά τους, με απώτερο στόχο να οξυνθεί παράλληλα και η παρατηρητικότητά τους.

Αναλυτικότερα, τα παιδιά, με οδηγό τον Πήγασο, τον φτερωτό ίππο της μυθολογίας θα ταξιδέψουν στον κόσμο της αρχαίας ελληνικής νομισματικής, ακολουθώντας τις ανθρώπινες συναλλαγές από τον αντιπραγματισμό μέχρι την επινόηση του νομίσματος, ενώ παράλληλα θα εμπλουτίσουν τις μυθολογικές τους γνώσεις, συναντώντας γνωστούς και άγνωστους μύθους στα εκθέματα και αποδίδοντάς τους με δραματοποίηση και μιμητικά, κινητικά παιχνίδια.

Κύρια επιδίωξη είναι οι μικροί επισκέπτες να κατανοήσουν και κατ’ επέκταση να εκτιμήσουν την αξία της αριστουργηματικής μικρογραφικής τέχνης του αρχαίου νομίσματος και να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα του ρόλου του στη διάδοση και διάσωση του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.

Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά, αφού παρακολουθήσουν ολιγόλεπτη εκπαιδευτική ταινία, που πραγματεύεται τη δημιουργία και την κατασκευή του αρχαίου νομίσματος, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες μέσα από δραστηριότητες σε εικαστικό εργαστήρι, όπου θα κατασκευάσουν το δικό τους νόμισμα, που θα πάρουν και μαζί τους, ως ενθύμιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν και η υλοποίησή τους πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη της Alpha Bank, κύριας συνδιοργανώτριας της Περιοδικής Έκθεσης.

Ημερομηνίες διεξαγωγής προγραμμάτων: 28 Ιουνίου έως 5 Αυγούστου 2011

Ημέρες διεξαγωγής προγραμμάτων: Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη

Διάρκεια δράσης: 2 ώρες

Ώρες διεξαγωγής:
11:00 π.μ.-13:00

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Έναρξη δηλώσεων: 15 Ιουνίου 2011

Ημέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 9:30 π.μ. – 10:30 π.μ. και 14:00 - 16:00

Υπεύθυνη προγραμμάτων: Νικολέττα Ξυδέα, Αρχαιολόγος

Tηλ. Επικοινωνίας: 210 8217724, 210 8271717


Fax: 210 8213 573

Ηλεκτρονική δ/νση: www.namuseum.gr

Email: eam@culture.gr
            dimosiessxeseis.eam@culture.gr ............................................................................................................................................................................

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν.

   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2015
El