ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2011
ΦΩΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΥΡΙΑΔΕΣ

............................................................................................................................................................................

Στις 6, 7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2011 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με θέμα: «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011. Φωνές νερού μυριάδες».

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αναζητήσουν μέσα στο Μουσείο επιλεγμένα εκθέματα που σχετίζονται με το νερό (συμβολικά και μη), με τη βοήθεια ενημερωτικών φυλλαδίων που θα διανέμονται δωρεάν στην είσοδο του Μουσείου.

Την Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Οκτωβρίου: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την ιστορία του νερού στην αρχαιότητα για μαθητές Γ΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου: Εκδήλωση αφιερωμένη στο νερό στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος Παραμύθι της Κυριακής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο...» για παιδιά, ηλικίας 5 έως 12 ετών. Θα ακολουθήσουν:
α) προβολή μικρής αρχαιολογικής ταινίας με τίτλο «Συντριβάνι, ο ήχος του νερού» και
β) κυνήγι θησαυρού.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό και τα σχολεία.

...........................................................................................................................................................................

Πληροφορίες: 210 8217 724, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (www.namuseum.gr)

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
eam@culture.gr

   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2015
El