ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
«Της φωτιάς τα αρχαία ίχνη…»
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχοντας στην πανελλήνια εκστρατεία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012. Παντέχνου πυρός σέλας. Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» διοργανώνει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 , ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 9-11 χρόνων.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο “ Της φωτιάς τα αρχαία ίχνη…». Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τη φωτιά. Συγκεκριμένα τα παιδιά μέσα από τη συζήτηση και την έρευνα στον εκθεσιακό χώρο θα γνωρίσουν το ρόλο της φωτιάς στην καθημερινή ζωή, στη μυθολογία και στη λατρεία των αρχαίων Ελλήνων. Θα εκφράσουν τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα τους για τη διαχρονική αξία της φωτιάς. Κατόπιν στην αίθουσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων θα γνωρίσουν το λυχνάρι, το κατεξοχήν μέσο φωτισμού των αρχαίων και θα συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις. Τέλος θα αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες στα δελτάρια του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, εμπνεόμενοι από τα εκθέματα του Μουσείου.

Το παραμύθι απευθύνεται σε παιδιά 9-11 χρόνων.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Διάρκεια προγράμματος: 2 ώρες

Ώρες διεξαγωγής:
11:00-13:00

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής. Ο αριθμός των θέσεων ανέρχεται στα 25 άτομα λόγω του βιωματικού χαρακτήρα των δράσεων.

Tηλ. Επικοινωνίας: 210 8217724, 210 8217717

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

............................................................................................................................................................................

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν. Ελεύθερη είσοδος.

   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2015
El