Μουσική εκδήλωση
από τα Μουσικά Σύνολα Ακορντεόν του Μουσικού Σχολείου Ιλίου

στo ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 και ώρα 11.30 π.μ., το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κάνει έναρξη του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) με μια πρωτότυπη εκδήλωση. Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου θα ερμηνεύσουν ζωντανά  με το ακορντεόν τους έργα των A. Piazzola, R. Galliano, P. Pizzigoni, J. Wojtarovicz, R. Basilin, V. Vlassov, K. Krupp, S. Reitan και I. Tiersen, στο μνημειακό προθάλαμο, στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού και στο αίθριο. Κατά την πορεία των μουσικών από τον ένα στον άλλο χώρο, θα αντηχούν στις αίθουσες των γλυπτών οι νότες του έργου «Primavera» του P. Luppo, καθώς και παραδοσιακές βουλγαρικές μελωδίες.

Το φετινό θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι αφιερωμένο στη συμβολή που έχουν τα μουσεία στην κοινωνική αλλαγή, μέσα από την προαγωγή της Μνήμης και της Δημιουργικότητας. Η εναρκτήρια αυτή εκδήλωση, ανήμερα της γιορτής της μητέρας, τονίζει το γενεσιουργό χαρακτήρα της τέχνης. Τα αρχαία γεννήματα του ανθρώπινου πνεύματος, ανθρωπόμορφοι θεοί, ήρωες, αθλητές, απλοί πολίτες, όπως αποτυπώνονται στα γλυπτά και τα αγγεία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και οι σύγχρονες μουσικές δημιουργίες συνθετών από διαφορετικές μεριές του κόσμου, θα συναντηθούν σε ένα διάλογο των τεχνών, που σκοπό έχει να δημιουργήσει νέους συνειρμούς στους θεατές-ακροατές. Το διάλογο ενορχηστρώνουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κυρίας Ξένιας Τσέλιγκα και τη συνεργασία του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΑΜ. Στη μοναδική αυτή συνάντηση, τα παιδιά-μουσικοί αναπτύσσουν μια βιωματική σχέση με την πολιτιστική μας κληρονομιά, αναλαμβάνοντας ενεργητικό ρόλο μέσα στο μουσείο ως ερμηνευτές, ενώ συνάμα προσφέρουν στους υπόλοιπους επισκέπτες μια αλλιώτικη μουσειακή εμπειρία μέσα από την πανανθρώπινη γλώσσα της μουσικής. Και οι δύο αυτές διαστάσεις, θέτουν στο επίκεντρο το ρόλο των μουσείων ως χώρων συνύπαρξης και ανταλλαγής ιδεών, υπενθυμίζοντας ότι το Μουσείο οφείλει να είναι ανοιχτό σε όλους τους πολίτες για επικοινωνία, αναστοχασμό και δράση.

Η μουσική εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και η παρακολούθησή της στον προθάλαμο και το αίθριο του μουσείου δεν απαιτεί την αγορά εισιτηρίου, ενώ η πρόσβαση στους υπόλοιπους χώρους γίνεται με το εισιτήριο της γενικής εισόδου.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 12 - 05 - 2013

Διάρκεια προγράμματος: 60 λεπτά

Ώρες διεξαγωγής:
11:30-12:30 π.μ.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.

Έναρξη δηλώσεων: -

Tηλ. Επικοινωνίας:
213 214 4856-58


Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

............................................................................................................................................................................

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν. Ελεύθερη είσοδος.

............................................................................................................................................................................

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ...>>
   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2015
El