ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

στo ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 21 Ιουνίου 2013.

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 τo Εθνικό Αρχαιολογικό Moυσείο, με την ευκαιρία του Θερινού Ηλιοστασίου, που συμβαίνει όπως εκατομμύρια χρόνια το μεσημέρι της 21η Ιουνίου, γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με δύο συναυλίες στο Αίθριο του Μουσείου (Πατησίων 44):

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει αναλυτικά ως εξής:

Ώρα 11.00: Συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, με τίτλο: «Musica Poetica”, με έργα των A.Vivaldi, H. Purcell, J. Offenbach, Ν. Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου, C.Galanti, J. Silvestri κ.α. Διεύθυνση Ορχήστρας: Άρης Δημητριάδης. Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ ιδρύθηκε το 1993 και είναι υπό την αιγίδα του Μουσικού Συλλόγου ΕΡΑΤΩ. Το ρεπερτόριό της πραγματεύεται μουσική πέντε αιώνων, από την Αναγέννηση ως την Ιταλική Καντσονέτα, από τη μουσική Μπαρόκ ως το Ρομαντισμό. Σκοπός της είναι η διάδοση του μαντολίνου στην Ελλάδα και διεθνώς, καθώς και η αναβίωση των οργάνων της οικογένειας του μαντολίνου που τείνουν να εξαφανιστούν. Η βασική σύνθεση της Ορχήστρας είναι α’ και β΄μαντολίνα, μαντόλα άλτο, μαντόλα τενόρε, μαντολοντσέλο, κιθάρες, κοντραμπάσο και πιάνο ή τσέμπαλο.

Ώρα 18:00: Συναυλία της Μαθητικής Ορχήστρας του Τμήματος Ελληνικής μουσικής του Ωδείου Αθηνών με τίτλο: «ΗΛΙΟΣ. Ταξίδι στην Ελληνική Μουσική Παράδοση. Τα Μουσικά Σύνολα στο Μουσείο». Θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Συμμετέχει 15 μελής ορχήστρα, με νυκτά, έγχορδα, πνευστά και κρουστά. Υπεύθυνος Ορχήστρας: Ανδρέας Τσεκούρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και δεν απαιτείται εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο.

............................................................................................................................................................................

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα

Πληροφορίες  στα τηλ. 2132144893, 2132144834,
Πληροφορίες: www.namuseum.gr, eam@culture.gr

 
 
 
   
 
   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2015
El