ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών στον κήπο του Μουσείου

Την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014, από τις 5 μ.μ. έως αργά το βράδυ, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει τη Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών που διοργανώνει το Σωματείο Φίλων του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων στον εξωτερικό κήπο του Μουσείου.

Σε συνέχεια του επιτυχημένου θεσμού των Παγκυκλαδικών Μουσικών Συναντήσεων Λαϊκών Πνευστών, που ξεκίνησαν το 2002 και καθιερώθηκαν σε ετήσια βάση σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων, το Σωματείο Φίλων του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων οργανώνει αυτή τη συνάντηση λαϊκών οργανοπαιχτών, που κατάγονται από τα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο, και κατοικούν στην Αθήνα, προκειμένου να αναδειχθούν τα παραδοσιακά πνευστά μουσικά όργανα, όπως η τσαμπούνα, το σουραύλι και ο ζουρνάς. Πολλά από τα όργανα αυτά έχουν μακραίωνη παρουσία στον χώρο του Αιγαίου, ήδη από την προϊστορική εποχή (Κυκλαδικός Πολιτισμός), και θεωρείται ότι αποτελούν τη μήτρα της νησιωτικής μουσικής παράδοσης.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, επιθυμώντας να συμβάλλει στην καλλιέργεια όλων των μορφών τέχνης και να αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας, προσφέρει τον δροσερό και καταπράσινο κήπο του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης για ένα αυθεντικό παραδοσιακό μουσικό σεργιάνι.

Δείτε το δελτίο τύπου σε pdf εδώ...>>

............................................................................................................................................................................

Πληροφορίες

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τηλ :
213214 4891


Σωματείο Φίλων του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων

Σμαράγδα Διακογιάννη: 6971 942778

............................................................................................................................................................................

Χορηγός επικοινωνίαςΜε την ευγενική υποστήριξη: Μουσείων Εστίαση Α.Ε.
   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2016
Ελ