ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΥΠΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
 
Γλυπτικός Λόγος
Σύγχρονη ελληνική γλυπτική στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Με ιδιαίτερη συγκίνηση το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με τη σημαντικότερη στον κόσμο συλλογή έργων αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.

Η γλυπτική έκφραση δεν έχει εξαντληθεί στην αφήγηση της αρχαίας γλυπτικής αλλά παραμένει για τη χώρα μας ένας ουσιαστικός και οικείος τρόπος αναζήτησης του πνευματικά ουσιώδους. Ο γλυπτικός λόγος είναι παρηγορητικά παρών και οι Έλληνες τον περιβάλλουν διαχρονικά με αγάπη. Η γλυπτική συμπυκνώνει στην ύλη όχι μόνο το λόγο, αλλά και το υπερβατικό της ελληνικής σκέψης, στοχεύοντας στην οπτική αντιληπτικότητα των ιδεών, των αξιών και των συναισθημάτων.

Το 2017 θα παρουσιάζεται κάθε δύο μήνες στο Αίθριο του Μουσείου ένα αντιπροσωπευτικό έργο κορυφαίου Έλληνα γλύπτη. Θα παρουσιαστούν ειδικότερα έργα των παρακάτω καλλιτεχνών:

Ιανουάριος-Φεβρουάριος: Αχιλλέας Βασιλείου
Μάρτιος-Απρίλιος: Δημήτριος Αρμακόλλας
Μάιος-Ιούνιος: Κυριάκος Ρόκος

Κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα νέο έργο στο Αίθριο, ο κάθε γλύπτης επιλέγει ένα αρχαίο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο συνδιαλέγεται με το δικό του γλυπτό. Το αρχαίο γλυπτό θα παρουσιάζεται από αρχαιολόγο του Μουσείου, ενώ για το έργο αυτό θα μιλά και ο ίδιος ο γλύπτης, σε έναν διάλογο με τον αρχαίο καλλιτέχνη.

Διάρκεια έκθεσης: 18/07/2016 - 30/06/2017

Η έκθεση θα είναι προσβάσιμη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Δεν απαιτείται προμήθεια εισιτηρίου για την είσοδο στο Αίθριο του Μουσείου.

 
...........................................................................................................................................................................

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Πατησίων 44, Αθήνα 10682
www.namuseum.gr

Τηλ: 213214 4891
Fax: 210 8213573

Χορηγός επικοινωνίας


 

   
     
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  
 
  © ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, 2008-2017
Ελ