Δρ Έφη Οικονόμου


Δρ Αρχαιολόγος
Τμήμα Αγγείων και Έργων Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας
eekonomou@culture.gr

Η Έφη Οικονόμου είναι Επιμελήτρια στο Τμήμα Αγγείων και Έργων Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας. Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (ΜΑ) από το Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία και στη συνέχεια έγινε διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Έχει εργαστεί στην ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, στη Διεύθυνση Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και στη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Η έρευνά της επικεντρώνεται σε έθιμα ταφής, στη θρησκεία, στα υλικά κατάλοιπα και στην εικονογραφία της κλασικής και ελληνιστικής περιόδου.

Μετέχει σε ανασκαφές στην αρχαία Μόρρυλο, στο Κιλκίς (Κεντρική Μακεδονία). Έχει δώσει σεμινάρια και διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει άρθρα και κεφάλαια βιβλίων. Από το 2018 συμμετέχει σε ευρωπαϊκό, διεπιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα, για τη διερεύνηση κοσμητικών/ιατρικών ορυκτών καταλοίπων σε ταφές, κατά την κλασική και ελληνιστική περίοδο, το οποίο έλαβε χρηματοδότηση από το ίδρυμα Wellcome Trust.

Εγγραφή στο newsletter