Δρ Ελένη Κωνσταντινίδη-Συβρίδη


Δρ Αρχαιολόγος
Τμήμα Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων
ekonstantinidi@culture.gr

Η Ελένη Κωνσταντινίδη-Συβρίδη είναι Επιμελήτρια στο Τμήμα Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων. Σπούδασε Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Birmingham, Αγγλία.

Η έρευνά της επικεντρώνεται στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο (16001100 π.Χ.) και ειδικότερα στο Μυκηναϊκό κόσμημα και την ενδυμασία.

Έχει δώσει σεμινάρια και διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την έρευνα και  τεχνολογία των μυκηναϊκών κοσμημάτων και έχει δημοσιεύσει άρθρα, κεφάλαια βιβλίων, καθώς και δύο μονογραφίες για τα κοσμήματα της Εποχής του Χαλκού και τα ελεφάντινα κτένια της Μυκηναϊκής Συλλογής του ΕΑΜ αντίστοιχα. Την τελευταία δεκαετία, συνδιευθύνει ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα για την ανασύνθεση αρχαίων τεχνικών χρυσοχοΐας και έχει λάβει χρηματοδότηση ερευνών από τα Ιδρύματα Α. Γ. Λεβέντη, Ψύχα, Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, τη Βρετανική Σχολή Αθηνών (BSA) και το Ινστιτούτο Αιγαιακής Προϊστορίας (INSTAP),

Κατάλογο των δημοσιεύσεων μπορείτε να δείτε εδώ: https://independent.academia.edu/ELENIKONSTANTINIDISYVRIDI

Εγγραφή στο newsletter