11

ΝΟΕ 2022

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Το χθες είναι τώρα. Γιώργος Λαζόγκας: Μύθοι και Αρχαιότητα


Loading....
Πήλινο ειδώλιο Νίκης 2ος/1ος αιώνας π.Χ. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Νίκη, από τη σειρά “Νίκες”, 1990 σπρέι σε ύφασμα

                                               

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το χθες είναι τώρα.

Γιώργος Λαζόγκας: Μύθοι και Αρχαιότητα

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 19.11.2022

 

 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας καλεί στην ξενάγηση της έκθεσης του Γιώργου Λαζόγκα με τίτλο: “Το χθες είναι Τώρα. Γιώργος Λαζόγκας: Μύθοι και Αρχαιότητα”, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου και ώρα 12 μ.μ. από τον Δρα Ευθύμη Λαζόγκα, αρχαιολόγο και ιστορικό τέχνης, γιο του εκλιπόντος καλλιτέχνη.

Με την έκθεση αυτή το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στους πολυδύναμους χώρους του δημιούργησε τη σύνδεση της αρχαιότητας με την σύγχρονη τέχνη.

Η περιήγηση στα έργα του Γιώργου Λαζόγκα θα συνδυαστεί με τις συνεκτιθέμενες μοναδικές αρχαιότητες αναδεικνύοντας τις πηγές έμπνευσης για τη σύγχρονη εικαστική προσέγγιση του καλλιτέχνη και εν τέλει την αμφίδρομη σχέση τους.

Η άποψη του Γιώργου Λαζόγκα ότι “ο ένας πολιτισμός γεννά τον επόμενο”, καθώς και ότι “ η αναφορά στο αρχαϊκό εξασφαλίζει μια αδιάλειπτη συνέχεια χρόνου, τόπου και εικόνας” κυριαρχούν στις τρεις ενότητας της έκθεσης: “Αποδράσεις στη Μεσόγειο”, “Θραύσματα μνήμης” , “Μεταμορφώσεις”, οι οποίες αποτελούν το παλίμψηστο χρόνου, έννοια που καθιέρωσε ο Λαζόγκας στην ορολογία της εγχώριας ιστορίας τέχνης τη δεκαετία του ’70 για να περιγράψει τη συνέχεια χρόνου και εικόνας.

Μετά την ξενάγηση στο Καφέ του Μουσείου θα μιλήσουν οι ιστορικοί τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος, Χριστόφορος Μαρίνος, ο καθηγητής αισθητικής φιλοσοφίας Γιώργος Ξηροπαΐδης και η επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικός τέχνης Μπία Παπαδοπούλου.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλέφωνα: 213214 4800, -4856  και

www.namuseum.gr

 

 

Εγγραφή στο newsletter