08

ΙΟΥΛ 2021

ΠΕΜΠΤΗ

Επίσκεψη του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας


Loading....

Την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Byeong-Seug PΑΡΚ με τη σύζυγό του, μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατίας της Κορέας, συνοδευόμενοι από τον πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα, κ. M. Jung Il LEE επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν σε ομάδες η Διευθύντρια Δρ Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου, ο Tμηματάρχης της Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών & Ανατολικών Αρχαιοτήτων κ. Κωνσταντίνος Νικολέντζος, και οι επιμελήτριες αρχαιοτήτων κ.κ. Μαρία Χιδίρογλου και Χρυσάνθη Τσούλη.

Η επίσημη αποστολή, περιηγήθηκε στους χώρους της μόνιμης έκθεσης, γνώρισε εμβληματικά εκθέματα του Μουσείου που προκάλεσαν θαυμασμό και άριστες εντυπώσεις καθώς προσφέρουν ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Στο τέλος της επίσκεψης ο Πρόεδρος της Κορεατικής Εθνοσυνέλευσης έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ότι «αγάπησε το μεγάλο μας μουσείο».

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επετείου εξήντα ετών των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Δημοκρατίας της Κορέας.

 

 

 

Εγγραφή στο newsletter