Παναγιώτης Λάζαρης


ΠΕ Συντηρητής Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης (ΜΑ)
Εργαστήριο Συντήρησης Οργανικών Υλών, Χαρτιού και Αρνητικών Φωτογραφιών
plazaris@culture.gr

Ο Παναγιώτης Λάζαρης είναι πτυχιούχος (BA Hons) Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης και Χειροτεχνημάτων του Brunel University και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στη Συντήρηση Ιστορικών Αντικειμένων του De Montfort University στo Ηνωμένο Βασίλειο.

Εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού από το 2002, ενώ από το 2011 εργάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Εργαστήριο Συντήρησης Οργανικών Υλών, όπου είναι υπεύθυνος για την προληπτική και ενεργητική συντήρηση των οργανικών υλικών του Μουσείου και ιδιαίτερα των ξύλινων αντικειμένων της Αιγυπτιακής Συλλογής. Έχει συμμετάσχει στην προετοιμασία και εγκατάσταση πλήθους περιοδικών εκθέσεων  του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους στον χώρο της πολιτισμικής κληρονομίας (3D σάρωση και εκτύπωση  μοντέλων), έχει συμμετάσχει – εκπροσωπώντας το Μουσείο –  σε ερευνητικά προγράμματα σχετικής θεματολογίας.

Ο Παναγιώτης Λάζαρης είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ) και του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).

https://www.linkedin.com/in/panayotis-lazaris-17b65883/

 

 

Εγγραφή στο newsletter