Αλεξάνδρα Χατζηπαναγιώτου


Αρχαιολόγος (ΜΑ)
Επιμελήτρια στο Τμήμα Συλλογών Αγγείων, Έργων Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας

Η Αλεξάνδρα Χατζηπαναγιώτου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος  Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον τομέα της Κλασικής Αρχαιολογίας από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Εισάγεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία το 2005 κατόπιν γραπτού διαγωνισμού, ωστόσο εργάζεται ως αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολισμού από το 1998.

Υπηρέτησε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου συμμετείχε και στην Επανέκθεση της Συλλογής Έργων Μεταλλοτεχνίας (1998-2005), κατόπιν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας (2006-2008), όπως και στο Τμήμα Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιολογικών Έργων της Διεύθυνσης Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (2008-2015). Από τον Ιανουάριο του 2016 είναι επιμελήτρια Αρχαιοτήτων στη Συλλογή Έργων Μεταλλοτεχνίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Συγγράφει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, δοκίμια και λήμματα σε καταλόγους εκθέσεων:  https://independent.academia.edu/ALEXANDRACHATZIPANAGIOTOU

Εγγραφή στο newsletter