Αργυρώ Γρηγοράκη


Αρχαιολόγος (MA)
Τμήμα Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών & Ανατολικών Αρχαιοτήτων
agrigoraki@culture.gr

Η Αργυρώ Γρηγοράκη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Τμήματος Ιστορίας της Τέχνης & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Paris I-Pantheon-Sorbonne. Κατέχει DEA Προϊστορίας, Εθνολογίας, Ανθρωπολογίας με ειδίκευση στην Προϊστορία Αιγαίου από το Πανεπιστήμιο Paris I-Pantheon-Sorbonne. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αρχαίας Αιγυπτιακής αρχαιολογίας και γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Paris IV-Sorbonne, στην École Pratique des Hautes Études και στο Institut Supérieur d’ Égyptologie-Khéops.

Εισήχθη στην Αρχαιολογική Υπηρεσία το 2000 και υπηρέτησε στο Τμήμα Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιολογικών Έργων της Διεύθυνσης Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων έως τον Απρίλιο του 2021 ενώ κατά τη περίοδο 2006-2010 εργάστηκε ως αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας (πρώην Ζ’ ΕΠΚΑ).

Από τον Μάιο του 2021, είναι Επιμελήτρια Αρχαιοτήτων στο Τμήμα Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών & Ανατολικών Αρχαιοτήτων και ασχολείται με την Αιγυπτιακή Συλλογή.

Συγγράφει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, δοκίμια και λήμματα σε καταλόγους εκθέσεων: https://ypppo.academia.edu/ArgyroGrigoraki ενώ έχει λάβει μέρος σε ανασκαφές στην Ηλεία, Λακωνία, Χανιά και Ρέθυμνο. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Εγγραφή στο newsletter