Δρ Χριστίνα Αβρονιδάκη


Δρ Αρχαιολόγος
Τμήμα Συλλογών Αγγείων και Έργων Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας
chavronidaki@culture.gr

Η Χριστίνα Αβρονιδάκη είναι Επιμελήτρια στο Τμήμα Συλλογών Αγγείων και Έργων Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στην Κλασική Αρχαιολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Η έρευνά της επικεντρώνεται στην ερυθρόμορφη κεραμική και αγγειογραφία του 5ου και του 4ου αιώνα π.Χ. με έμφαση στα τοπικά εργαστήρια, στους αρχαιοπώλες του ύστερου 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα μέσα από τη μελέτη των αρχειακών πηγών, καθώς και σε θέματα κοροπλαστικής,

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά για το αττικό και τα τοπικά ερυθρόμορφα εργαστήρια, δύο μονογραφίες για την βοιωτική ερυθρόμορφη κεραμική και αγγειογραφία, κεφάλαια σε καταλόγους και αρχαιολογικούς οδηγούς, τον μικρό οδηγό των ειδωλίων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (σε συνεργασία με τον συνάδελφο Ε. Βιβλιοδέτη) και μικρές μελέτες για αρχειακά θέματα. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε διεθνές διεπιστημονικό πρόγραμμα για την πολυχρωμία στα ειδώλια.

Κατάλογο των δημοσιεύσεών της μπορείτε να δείτε εδώ: https://namuseum.academia.edu/CHRISTINAAVRONIDAKI

 

Εγγραφή στο newsletter