Δρ Κώστας Πασχαλίδης


Δρ Αρχαιολόγος
Τμήμα Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων
kpasxalidis@culture.gr

Ο Κώστας Πασχαλίδης σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, απ’ όπου έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα Προϊστορικής Αρχαιολογίας.

Από το 1992 συμμετέχει σε δεκάδες αρχαιολογικά προγράμματα ανασκαφών στην Ελλάδα και στην Ιορδανία. Είναι μόνιμο μέλος της ανασκαφής του μυκηναϊκού οικισμού στη Μυγδαλιά Πετρωτού Πατρών.

Από το 2002 εργάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ως επιμελητής της Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων. Aπό το 2012 υπηρετεί ως Γραμματέας στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Έχει δημοσιεύσει δύο αρχαιολογικές μονογραφίες στα αγγλικά και περί τα σαράντα επιστημονικά άρθρα, που πραγματεύονται ποικίλα θέματα του κρητομυκηναϊκού κόσμου, καθώς και ζητήματα αρχειακής έρευνας σχετικά με την ιστορία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του ΕΑΜ.

Έχει τιμηθεί με την υποτροφία του ΙΚΥ (1998-2000), την υποτροφία: Peter Warren Visiting Professor στο Πανεπιστήμιο του Bristol (2018). Υπήρξε Fellow στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard στην Washington DC (2019) και Margo Tytus Fellow στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati (2020).

Κατάλογο των δημοσιεύσεών του μπορείτε να δείτε εδώ: https://namuseum.academia.edu/KostasPaschalidis

Εγγραφή στο newsletter