ΠΑΙΔΙΑ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Ο Καραγκιόζης Ναυαγός και το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ο καλλιτέχνης – δάσκαλος του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών Σωτήρης Χαρίτος (Χαρίδημος) οργάνωσαν παράσταση Καραγκιόζη στο Μουσείο, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014.

Ο μεγάλος συνεχιστής του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών εμπνεύστηκε την παράστασή του με τίτλο «Ο Καραγκιόζης Ναυαγός και το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» από την περιοδική έκθεση του Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός». Ο Καραγιόζης Ναυαγός με ολόκληρη την παρέα του, παλιά και νέα, ονειρεύεται ότι ανακαλύπτει το ναυάγιο των Αντικυθήρων το 2014 και ότι ψαρεύει τον περίφημο Μηχανισμό, τον πρώτο υπολογιστή της ανθρωπότητας. Ο Χαρίδημος δημιούργησε μια νέα ιστορία με πρωτότυπες φιγούρες και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ο Καραγκιόζης ως Ναυαγός αγαπά την ιστορία, σέβεται τον ελληνικό πολιτισμό και είναι περήφανος για τις αρχαιότητες του τόπου του.

Στο τέλος, της παράστασης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν από τον μεγάλο καλλιτέχνη Χαρίδημο τον τρόπο που κατασκευάζονται οι φιγούρες και τα σκηνικά του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκεί στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 2 Ιουλίου 2014

Διάρκεια εκδήλωσης: 65 λεπτά
Ώρα έναρξης: 18:30
Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Έναρξη δηλώσεων: 16 Ιουνίου 2014
Tηλ. Επικοινωνίας: 213 214 4891 Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εγγραφή στο newsletter