05

ΙΟΥΛ 2023

ΤΕΤΑΡΤΗ

04

ΑΥΓ 2023

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Έκθεση εικαστικών «Εφήμερη ομορφιά ή διαχρονική συγκίνηση; Ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης» του Μηνά Σεμερτζιάν στο Καφέ του Μουσείου


Loading....

Στο Καφέ του Μουσείου εγκαινιάζεται την Δευτέρα 10 Ιουλίου και ώρα 18:00 η έκθεση του Μηνά Σεμερτζιάν με τίτλο: «Εφήμερη ομορφιά ή διαχρονική συγκίνηση; Ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης».
Μεταξύ άλλων ο εικαστικός αναφέρει: «Η εικόνα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της ζωγραφικής» είχε γράψει σε μια έκθεση του ο Kazimir Malevich. «Η εικόνα περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης». Αυτή η φράση άλλαξε την πορεία της ζωγραφικής μου. Άρχισα να ψάχνω τρόπους αποδόμησης της εικόνας. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια τα αφανή, τα μη αναπαριστώμενα, που είναι πιο αληθινά από τα φαινόμενα. Έτσι έφτασα να αποσυναρμολογώ την εικόνα προς όφελος της ζωγραφικής.
«Η τέχνη δεν είναι διακοσμητικό προϊόν, είναι όπλο ενάντια στον εχθρό» είχε πει ο Joseph Beuys. Σκοπός της ζωγραφικής δεν είναι να αρέσει, αλλά να συγκινεί. Η ομορφιά είναι εφήμερη, αλλά η συγκίνηση αντέχει.

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023, ώρα 18:00 – 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 05 Ιουλίου 2023 – 4 Αυγούστου 2023
Επιμέλεια – Συντονισμός: Αιμιλία Κουγιά

Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.

Εγγραφή στο newsletter