14

ΜΑΙ 2024

ΤΡΙΤΗ

05

ΙΟΥΝ 2024

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ

Έκθεση εικαστικών «Σκιές Φωτιάς» του Ανδρέα Νικολαΐδη


Loading....

Στο χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, θα φιλοξενηθεί από τις 14 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2024, η ατομική έκθεση του Ανδρέα Νικολαΐδη με τίτλο «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελένης Γατσά.
Ο Ανδρέας Νικολαΐδης διακρίνεται για τη μοναδική του τεχνική και τον τρόπο που ενσωματώνει τη φωτιά στη δημιουργική διαδικασία του. Συνεπής και σταθερός στη χάραξη του προσωπικού εικαστικού του ιδιώματος, εμβαθύνει όλο και πιο πυρετωδώς σε μια τεχνική η οποία ανατρέπει τη συμβατική και αισθητική πραγματικότητα, αναζητώντας τον επαναπροσδιορισμό του κόσμου μέσα από μια εκ νέου προσέγγιση.
Δαμάζοντας τη φωτιά ως υλικό, οι δημιουργίες του απηχούν την εμπειρία της μετάβασης. Με κάθε κίνηση της φλόγας, αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες της ανθρώπινης ύπαρξης, δημιουργώντας εικόνες – σκιές συναισθημάτων και εμπειριών που αντλούν έμπνευση από το παρελθόν και το παρόν αναζητώντας τη σχέση μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, του αυθεντικού και του τεχνητού, του ρητού και του σιωπηλού.
Η φωτιά και ο χρόνος δίνουν προοπτική, επιτρέποντας στην αλλαγή να ξεδιπλωθεί, αποκαλύπτοντας τη ζωή καθώς μετακινείται από τη σκιά στο φως, δημιουργώντας νέες διαστάσεις στην αντίληψη του χώρου και της εμπειρίας. Αυτές οι σκιές της φωτιάς αντιπροσωπεύουν την πορεία της ζωής, την εξέλιξη και την ανάδειξη των μνημονευμένων στοιχείων στη σύγχρονη πραγματικότητα.
«Με αυτές τις εικόνες, στοχεύω να προκαλέσω μια αίσθηση νοσταλγίας και εσωτερικής ανασκόπησης σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αναμνήσεων. Κάθε έργο μου είναι μια πύλη προς το παρελθόν, μια αφήγηση και μια πρόκληση στο πλούσιο ταξίδι της ανθρώπινης παράδοσης και μνήμης», αναφέρει ο καλλιτέχνης.

Διάρκεια: 14 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2024
Εγκαίνια: Τρίτη 14 Μαΐου, ώρα 17:00 -20:00

Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 8:00-19:00 (Δευτέρα,Τετάρτη-Κυριακή),13:00-19:00 (Τρίτη)
Επιμέλεια: Ελένη Γατσά, Ιστορικός Τέχνης
Διοργάνωση: Αιμιλία Κουγιά
Πληροφορίες: www.namuseum.gr, τηλ. 6944417606

Εγγραφή στο newsletter