22

ΙΟΥΛ 2017

ΣΑΒΒΑΤΟ

03

ΑΥΓ 2017

ΠΕΜΠΤΗ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εγκαινιάζει την πιλοτική δράση

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ

Τη θεσμοθέτηση περιόδου εκδηλώσεων με θεματική τη “νύκτα” στα δημόσια μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους αποφάσισε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Ιούλιος, κεντρικός μήνας του καλοκαιριού, αποτελεί περίοδο αυξημένης επισκεψιμότητας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις για το ευρύτερο κοινό με ένα θέμα όπως η “νύκτα” που έχει διαχρονικά ιδιαίτερους συμβολισμούς και προεκτάσεις σε πολλά επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας και του μύθου.

Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας μέσω της εναλλακτικής προσέγγισης των αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων. Η περίοδος των θεματικών δράσεων ξεκινά μία ημέρα πριν από τη νέα Σελήνη της 23ης Ιουλίου 2017, και θα διαρκέσει ένα δεκαήμερο για να κορυφωθεί με τον προγραμματισμένο κύκλο εκδηλώσεων για την Πανσέληνο της 7ης Αυγούστου 2017.

———-

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων «Ιστορίες της Νύκτας» για το δεκαήμερο 22 Ιουλίου-3 Αυγούστου 2017

 

Σάββατο 22 Ιουλίου

 

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 • Κολόνες της Σαλαμίνας

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει, σε συνεργασία με το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, εκδήλωση αστροπαρατήρησης στον Αρχαιολογικό χώρο του κυκλικού μνημείου στις Κολόνες της Σαλαμίνας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα εντυπωσιακό ταφικό μνημείο που βρίσκεται σε ένα σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλους του νησιού, υπό το φως των αστεριών και να παρατηρήσουν αστερισμούς και πλανήτες μέσα από τηλεσκόπια με την καθοδήγηση των ειδικών.

Η εκδήλωση αυτή, που φέτος διοργανώνεται πιλοτικά με σκοπό να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την πιο σκοτεινή και αφέγγαρη νύχτα του καλοκαιριού, έχει τίτλο «Κολόνες Σαλαμίνας, στο φως των αστεριών».

Τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης: Αρχαιολογικός χώρος κυκλικού μνημείου, Κολόνες Σαλαμίνας

Ώρα: 21.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 210 4640759, 210 4653572 και 6972716053 και 6946423844 (το απόγευμα της βραδινής εκδήλωσης).

 

 • Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώνει στον Κήπο του έκθεση, με τίτλο “Ο Κήπος Βλέπει”,  την οποία έχει επιμεληθεί η κ. Άννα Καφέτση. Η έκθεση φιλοξενεί 37 έργα 26 Ελλήνων και ξένων διεθνώς καταξιωμένων αλλά και νεότερων καλλιτεχνών: Zbyněk Baladrán, Matthew Barney, Ναταλί Γιαξή, Jorge Galindo & Santiago Sierra, Douglas Gordon, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Amar Kanwar, William Kentridge, Φάνος Κυριάκου, Ανδρέας Λόλης, Τζένη Μαρκέτου, Κώστας Μπασάνος, Shirin Neshat, Tim Noble και Sue Webster, Ελένη Πανουκλιά, Νίκος Παπαδόπουλος, Ρένα Παπασπύρου, Ράνια Μπέλλου, Pipilotti Rist, Δανάη Στράτου, Μαρία Τζανάκου, Μαρία Τσάγκαρη, Nari Ward, Maaria Wirkkala. Τα περισσότερα έργα είναι εγκαταστάσεις με βιντεοπροβολές που είναι κυρίως ορατά τη νύχτα. Η έκθεση, που κλείνει τα μεσάνυχτα, θα διαρκέσει μέχρι τις 17/9.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=3712

 

23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 • Βασιλικό Θέατρο-Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του Ολοήμερου Θερινού  Εργαστηρίου που λαμβάνει χώρα στο Βασιλικό Θέατρο για παιδιά μέχρι 11 ετών, προγραμματίζει δραστηριότητα με θέμα «Ιστορίες της νύχτας». Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας τα παιδιά θα ζωγραφίσουν  με την βοήθεια των εικαστικών δασκάλων τους και θα γράψουν κείμενα στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής. Το οπτικό υλικό που θα προκύψει θα αναρτηθεί στο site του ΚΘΒΕ σαν μια επιπλέον δράση που θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ιδέας και μάλιστα από τα ίδια τα παιδιά.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Η δραστηριότητα του ΚΘΒΕ θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 2315200001

 

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 • Αρχαιολογικός χώρος του πανθεσσαλικού ιερού της Ιτωνίας Αθηνάς στη Φίλια Καρδίτσας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σοφάδων, μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του πανθεσσαλικού ιερού της Ιτωνίας Αθηνάς στη Φίλια. Πρόκειται για μουσική εκδήλωση με τον Fabious Constable και την ορχήστρα Celtic Harp Orchestra.

Τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης: Αρχαιολογικός χώρος Πανθεσσαλικού Ιερού της Ιτωνίας Αθηνάς, Φίλια

Ώρα: 21.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 24410-61564

 

ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

 • Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, σε συνεργασία με την Ένωση Θεατρικών –Πολιτιστικών Σωματείων Λέσβου ΘΕΣΙΣ θα παρουσιάσουν την τραγωδία του Ευριπίδη«Βάκχες», στο αρχαίο θέατρο Μυτιλήνης.

Ημερομηνίες εκδήλωσης: Η εκδήλωση θα επαναληφθεί και στις 24 Ιουλίου

Τόπος εκδήλωσης: Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 22510 40716, 22510 42589 (εσωτ. 11)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου διοργανώνει «Θεατρικές πράξεις και δρώμενα σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της πόλης της Μυτιλήνης». Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την εκδήλωση της Πανσελήνου του Αυγούστου (7/8) με Θέατρο Σκιών στο Οθωμανικό λουτρό Τσαρσί Χαμάμ στη Μυτιλήνη.

 

 

26 Ιουλίου 2017

 

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 • Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει, σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, δύο βραδιές στο Αίθριο του Μουσείου με ποιήματα και πεζά που αφορούν στη νύχτα από την ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία, που θα πλαισιωθούν από μουσικά μέρη τα οποία αφορούν στο θέμα. Τα κείμενα θα ερμηνευθούν από τους εξής ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος: Δημήτρη Τσιλινίκο, Νίκο Καπέλιο, Ελένη Γιαννούση , Μαρία Χατζηιωαννίδου και Άννυ Τσολακίδου. Τη σκηνοθετική επιμέλεια θα αναλάβει ο Νίκος Καπέλιος.

Ημερομηνία εκδήλωσης: Η εκδήλωση θα επαναληφθεί και στις 28 Ιουλίου

Τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης: Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Ώρα: 21.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 2313310201

 

27 Ιουλίου 2017

 

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 • Εργαστήρια Συντήρησης Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων

Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων διοργανώνει ξενάγηση στα Εργαστήρια Συντήρησης της Υπηρεσίας, όπου φυλάσσονται ευρήματα από ναυάγια και βυθισμένους οικισμούς. Θα δοθεί έμφαση και θα παρουσιαστεί συλλογή λυχναριών και κηροπηγίων, αντικείμενα που χρησίμευαν στον φωτισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης: Εργαστήρια Συντήρησης Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων

Ώρα: 11:00 – 13:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 210 9239038, 210 9247249 (Στ. Αργύρη, Χρ. Φουσέκη)

 

 

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

 • Ρωμαϊκές θέρμες Αγίου Θωμά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος προγραμματίζει την εκπόνηση εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές Γυμνασίου, με τίτλο «Νύχτα μαγική, ονειρεμένη… στις Ρωμαϊκές θέρμες Αγίου Θωμά».

Τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης: Ρωμαϊκές θέρμες Αγίου Θωμά

Ώρα: 20.30 – 21.30

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 26310 55654 (Δήμητρα Γαβρίνα)

 

28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

 

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

 • Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου προγραμματίζει την υλοποίηση των παρακάτω εκδηλώσεων, με τίτλο “Φως ανέσπερο”:

 

1) Θεματική ξενάγηση για το ευρύ κοινό με αντικείμενο τους λύχνους ως εστίες φωτός τη νύχτα. Θα αναδειχθούν η τυπολογία, η σημασία και η χρήση τους κατά τους μινωικούς και ιστορικούς χρόνους.

Ώρα: 19.00 – 20.00

 

2) Μετά τη θεματική ξενάγηση, στον αύλειο χώρο του Μουσείου, θα ανάψουν και θα λειτουργήσουν σε πραγματικές συνθήκες λύχνοι των μινωικών και ρωμαϊκών χρόνων, προκειμένου να μυηθεί το κοινό, ιδίως το νεανικό, στον τρόπο χρήσης τους. Τα εν λόγω δέκα αντίγραφα λύχνων θα έχουν ήδη κατασκευαστεί πειραματικά από συντηρητή του Μουσείου.

Ώρα: 20.00

 

3) Παρατήρηση του έναστρου ουρανού με δύο τηλεσκόπια που θα εγκατασταθούν στον αύλειο χώρο του Μουσείου από την Αστρονομική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα μέλη της ομάδας, πτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Φυσικής, θα “ξεναγούν” τους επισκέπτες στο ουράνιο στερέωμα.

Ώρα: 21.00 – 23.00

Τηλέφωνα επικοινωνίας για το κοινό: 2810 279073, 2810 279060 (Δημήτρης Σφακιανάκης)

 

29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

 

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 

 • Ρωμαϊκό ΩδείοΝικόπολης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία

«Preveza Jazz Festival» και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου

Πρέβεζας διοργανώνουν στις 29.07.2017 τη συναυλία του WIM MERTENS ENSEMBLE – ΩΔΗ

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΙΚΟΠΟΛΗ . Ο Βέλγος συνθέτης WΙΜ MΕRΤΕΝS, ο οποίος επιστρέφει με 5μελές Εnsemble στη Νικόπολη για μια παράσταση εμπνευσμένη από αυτή, θα παρουσιάσει στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης την τελευταία του σύνθεση “Dust of Truths”, μια ωδή αφιερωμένη στην αρχαία Νικόπολη. Ο Μέρτενς εμπνεύστηκε το εν λόγω έργο από την Ελλάδα και τη μοναδική εμπειρία που βίωσε όταν έπαιξε σόλο πριν από τρία χρόνια στο Μνημείο του Οκταβιανού Αύγουστου στη

Νικόπολη. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας το κοινό θα απολαύσει μία επιλογή από τα πιο

γνωστά έργα του συνθέτη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού θα πραγματοποιηθούν, από το προσωπικό της Εφορείας

θεματικές ξεναγήσεις στο Ωδείο, στις 20:00 και 20:30, δίνοντας έμφαση στη θεματική του

εορτασμού.

 

Τόπος εκδήλωσης : Ωδείο της Νικόπολης

Ώρα: 20.00 – 23.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 26820.89890 (Πολυξένη Μπάρκα)

 

 

30 Ιουλίου 2017

 

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 • Αρχαία Αγορά

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών προγραμματίζει την υλοποίηση των παρακάτω εκδηλώσεων:

 1. “Μακριά είναι η  νύχτα“. Ομήρου Οδύσσεια λ 374

Θεματική ξενάγηση για το ευρύ κοινό στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς, με επίκεντρο μύθους και ιστορίες της νύχτας των αρχαίων.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος Αρχαίας Αγοράς, Αδριανού 24

Ώρα: 19.30 – 21.00

 

 1. “Λαμπερέ, τροχογύριστε λύχνε μου”.Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες 1

Διαδραστική παρουσίαση του τεχνητού φωτισμού στην αρχαιότητα.

Τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης: Στοά Αττάλου στην Αρχαία Αγορά

Ώρα : 21.00 – 21.30

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 210 3214825, 210 3210196 (Μαρία Λιάσκα)

 

 • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προγραμματίζει καλλιτεχνική εκδήλωση μουσικών απαγγελιών που θα περιλαμβάνουν επιλεγμένα ποιήματα της Σαπφούς, με τίτλο «Λύρα σελάνας». Ο Νίκος Ξανθούλης, μουσικός και συνθέτης και η Δώρα Γιαννίτση, ηθοποιός, θα αναγνώσουν επιλεγμένα έργα της κορυφαίας ποιήτριας, με θέμα τη μαγεία της σελήνης και με τη συνοδεία αρχαίας λύρας.

Ώρα: 20.30 – 21.30

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 2132144891

Στις 30/7/2017 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό ως τις 22.15, για να προσφέρει στους επισκέπτες μια θαυμάσια μουσική και λογοτεχνική εμπειρία στον δροσερό του κήπο (αίθριο του Μουσείου), καθώς και τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις αίθουσες της Μυκηναϊκής Συλλογής και σε επιλεγμένες  αίθουσες της Συλλογής Γλυπτών της κλασικής περιόδου.

 

        ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

 

 • Κάστρο του Αγίου Γεωργίου Κεφαλονιάς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας και το Θέατρο Δίδελφυς, θεατροποιημένη αφήγηση με θέμα “Ημερολόγιο εκστρατείας στα Επτάνησα”. Πρόκειται για διασκευή του βιβλίου “Σημειώσεις του Υποπλοιάρχου του Ρωσικού Στόλου Γιεγκόρ Μεταξά. Η Ρωσική Ναυτική Μοίρα στα Ιόνια Νησιά 1798-1799“, Αργοστόλι 2016, το οποίο αναφέρεται στην εκστρατεία του ρωσικού ναυτικού στα Επτάνησα το 1789, με σκοπό την απελευθέρωση από τους Γάλλους και την ίδρυση της Ιονίου Πολιτείας.

Τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης: Κάστρο του Αγίου Γεωργίου

Ώρα: 21.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 26710 27546 (Ελ. Παπαφλωράτου – Β. Λέτσιος)

 

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 • Οθωμανικό Τέμενος Ιεράπετρας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου προγραμματίζει εκδήλωση στο Οθωμανικό Τέμενος Ιεράπετρας με αφήγηση αποσπασμάτων έργων του Νίκου Καζαντζάκη (Αναφορά στο Γκρέκο, Καπετάν Μιχάλης, κλπ) από την κ. Πόπη Δασκαλάκη. Πρόκειται για αυτοτελείς ιστορίες από τα παιδικά χρόνια του συγγραφέα, τόσο απλές και συνάμα τόσο πλήρεις διαχρονικών προβληματισμών και Κρητικού πνεύματος, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Κρουστά, φωνή: Μαρία Δασκαλάκη. Λύρα: Παύλος Δασκαλάκης. Βιολί: Γιώργος Δασκαλάκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. του Δήμου Ιεράπετρας.

Τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης: Οθωμανικό Τέμενος Ιεράπετρας

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 28410 28361, 90511, 22462 (Ν. Πανουτσόπουλος)

 

31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

 

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

 • Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων προγραμματίζει θεματική ξενάγηση, με τίτλο «Νυχτερινές Ιστορίες από τον Τρωικό πόλεμο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου».

Τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης: Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου

Ώρα: 20.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 210 3250148 (Μαρία Κουτσουμπού)

 

1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

 

ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

 

 • Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας προγραμματίζει τη διοργάνωση βραδιάς θεματικών ξεναγήσεων στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας θα παραμείνει ανοικτό τις ώρες που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση από 21.00 έως 23.00.

Τόπος Εκδήλωσης: Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας

Ώρα: 21.00 – 23.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 23820 31160 (Αλεξάνδρα Σκίτσα)

 

3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

 

ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

 

 • Αρχαιολογικός χώρος Ολύνθου

H Eφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής &Αγίου Όρους και ο Δήμος Πολυγύρου διοργανώνουν ατμοσφαιρική νυχτερινή περιήγηση στην πολυάνθρωπη και ανθηρή άλλοτε πρωτεύουσα του ‘Κοινού των Χαλκιδέων’, την αρχαία Όλυνθο. Επίκεντρο της δράσης, με τίτλο ‘Ιστορίες Μνήμης … μισόφωτης νύχτας … στους δρόμους της αρχαίας Ολύνθου’, θα αποτελέσουν ζωηρές αφηγήσεις στο βόρειο λόφο της θέσης για την εξέλιξη της αρχαίας πόλης μέχρι την ολοσχερή καταστροφή της από τον Μακεδόνα βασιλιά Φίλιππο Β’. Ειδική αναφορά θα γίνει και για το νεότερο ιστορικά φόντο στα βόρεια της αρχαίας πόλεως, το βυζαντινό πυργόσπιτο της Μονής Δοχειαρίου στα Μάριαν, σε πρώην κτήμα της Άννας Καντακουζηνής  Παλαιολογίνας.

Τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης: Αρχαιολογικός χώρος Ολύνθου, Χαλκιδική

Ώρα: 20.00 – 23.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 23710 22060, 2310 285163 (Σπ.  Βασιλείου, Γ. Στρατούλη).

 

 

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

 

 • Διαδίκτυο- Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, με αφορμή την πιλοτική δράση «Ιστορίες της Νύκτας» θα αναρτήσει βίντεο με τίτλο «Υπό το φως του λυχναριού», στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους ιστότοπους, όπου θα παρουσιάζεται η ιστορία του λύχνου και το θέμα του φωτισμού από τους αρχαίους έως τους νεώτερους χρόνους με βάση τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως από τις ανασκαφές στην πόλη της Άρτας.

 

 

 

 

Εγγραφή στο newsletter