21

ΙΟΥΝ 2018

ΠΕΜΠΤΗ

ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΕΣ

Συναυλία Αρχαιοελληνικής Μουσικής “Αρχαία Όργανα – Καινούργιοι Ήχοι”


Loading....
Ανακατασκευασμένα αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα του Συνόλου Αρχαιοελληνικών και Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων «Λύραυλος». Έρευνα-κατασκευή: Παναγιώτης και Μιχάλης Στέφος (©: Λύραυλος, ευγενική παραχώρηση).
Όψη του Αιθρίου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (©: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο/ ΤΑΠ).

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής την Πέμπτη 21 Ιουνίου και ώρα 13:00, με μια συναυλία αρχαιοελληνικής μουσικής στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Το σύνολο Αρχαιοελληνικών και Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων «Λύραυλος», θα παρουσιάσει την παράσταση «Αρχαία Όργανα – Καινούργιοι Ήχοι», γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες με τρόπο καθηλωτικό. Με μια πανδαισία ήχων από 30 αρχαιοελληνικά και παραδοσιακά όργανα, το μουσικό σχήμα ταξιδεύει το κοινό στην αρχαία και τη νεότερη Ελλάδα. Τα αρχαιοελληνικά μουσικά κομμάτια ζωντανεύουν ξανά χάρη στα εκπληκτικά ανακατασκευασμένα όργανα, οι αρχαίοι ρυθμοί αναβιώνουν δίπλα σε καινούργιες μελοποιήσεις αρχαίων και νεότερων ποιητών, στήνοντας έναν εκπληκτικό μουσικό περίπατο στον πλούτο της Ελληνικής Μουσικής. Τα μέλη του Λύραυλου, με διάθεση για σάτιρα και γλέντι, μοιράζονται με το κοινό τη μαγεία ενός ταξιδιού που καταλύει τα όρια του χρόνου.

Παναγιώτης Στέφος: κίθαρις, σύριγγα του Πανός, αυλός, έρευνα, ανακατασκευή αρχαίων οργάνων, ενορχηστρωτική επιμέλεια.
Ζαφειρώ Χατζηφωτίου: υψίφωνος, σείστρα, κρόταλα.
Μιχάλης Στέφος: τραγούδι, τύμπανο, κοχύλια, φόρμιγγα, ζουρνάς.
Όλγα Στέφου: βάρβιτος, λύρα, κίθαρις, σαντούρι, κοχύλια, φωνητικά.
Κώστας Λάιος: λύρα, πανδουρίδα, βιολί, κοχύλια, κρόταλα.

Η είσοδος στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 08:00-20:00

Εγγραφή στο newsletter