03

ΟΚΤ 2017

ΤΡΙΤΗ

ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΕΣ

Οδύσσειες, ένας χρόνος μετά. Παράταση της περιοδικής έκθεσης έως τις 24 Μαρτίου 2018 και εορταστικές εκδηλώσεις στις 3/10/2017


Οι «Οδύσσειες», η επετειακή περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του, διέγραψε ένα χρόνο επιτυχημένης πορείας, ταξιδεύοντας χιλιάδες επισκέπτες στις περιπέτειες γνωστών και άγνωστων ανθρώπων, στον δημιουργικό αγώνα τους, στα ίχνη της συλλογικής τους προσπάθειας για ανάπτυξη και ευημερία, σε κορυφαία επιτεύγματα του πνεύματος. Από τις 3 Οκτωβρίου του 2016, οπότε και εγκαινιάστηκε η έκθεση «Οδύσσειες» έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017, καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός επισκεπτών των τελευταίων χρόνων στο μουσείο. 538.643 άτομα επισκέφτηκαν την έκθεση, σημειώνοντας 24% αύξηση του αριθμού των επισκεπτών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015-16.

Τον πλούτο και τον ενθουσιώδη παλμό των σχολίων που άφησαν Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, μπορεί κανείς να διατρέξει στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου επισκεπτών. «Ταξίδι με μέτρο και τέλος τον άνθρωπο», «Φέρατε στο μουσείο σας την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης» «Η έκθεση μας κάνει να θέλουμε να ονειρευτούμε και να αναστοχαστούμε» είναι μερικά από αυτά. Η έκθεση προβλήθηκε επίσης επανειλημμένως με πολύ θετικά σχόλια στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο.

Απαντώντας στη θερμή ανταπόκριση του κοινού, αποφασίστηκε η παράταση της έκθεσης ως το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018. Επιπλέον, για να τιμηθεί για άλλη μια φορά η επέτειος του μουσείου, στις 3 Οκτωβρίου 2017, ανήμερα της τελετής θεμελίωσης του κτηρίου το 1866, στις 11:00 και στις 15:30, αρχαιολόγοι του μουσείου θα υποδεχθούν παλιούς και νέους φίλους για να μοιραστούν ιστορίες και να βιώσουν την ιδιαίτερη εκθεσιακή εμπειρία των «Οδυσσειών». Δηλώσεις συμμετοχής στις Πληροφορίες του Μουσείου (ελεύθερη είσοδος για τους συμμετέχοντες).

Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι την Τρίτη 3 και 10 Οκτωβρίου θα διεξάγεται το δρώμενο «Οι Πέτρες Μιλούν» στο Αίθριο του Μουσείου, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής & Αργοσαρωνικού. Νεαροί ηθοποιοί διαβάζουν αποσπάσματα από τη ραψωδία ι της Οδύσσειας, δίνοντας μια φρέσκια και βιωματική αίσθηση του μύθου που οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες». Η δραματοποιημένη απαγγελία γίνεται σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά με εναλλαγή κάθε 20΄ περίπου) σε δύο διαφορετικά χρονικά διαστήματα: 11.00 – 13.00 και 17.00 – 19.00. Η είσοδος στο Αίθριο του Μουσείου και η παρακολούθηση του δρώμενου είναι ελεύθερη.

Εγγραφή στο newsletter