12

ΣΕΠ 2017

ΤΡΙΤΗ

10

ΟΚΤ 2017

ΤΡΙΤΗ

ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΕΣ

«Οι πέτρες μιλούν» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αποδεχόμενο την πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, θα φιλοξενήσει για διάστημα ενός μήνα μέρος της σπονδυλωτής δράσης «Οι πέτρες μιλούν». Πρόκειται για θεατρικά δρώμενα από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η γνωριμία των επισκεπτών της πόλης με την αρχαία ελληνική γραμματεία σε συνδυασμό με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κάθε Τρίτη από τις 12 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου θα ακούγονται αποσπάσματα από την Οδύσσεια, συνδυάζοντας τη δράση με την περιοδική έκθεση «Οδύσσειες». Οι επισκέπτες θα αναγνωρίσουν μέσα από τους στίχους του Ομήρου αρχετυπικές μορφές και παγκόσμια σύμβολα, που κατά την περιήγηση μέσα στο μουσείο μπορούν να συνδέσουν με τον υλικό κόσμο των αρχαίων και να βιώσουν πολύπλευρα ένα μέρος του παρελθόντος.

Η δραματοποιημένη απαγγελία θα γίνεται σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά με εναλλαγή κάθε 20΄ περίπου) στο Αίθριο του Μουσείου σε δύο διαφορετικά χρονικά διαστήματα: 11.00 – 13.00 και 17.00 – 19.00.

Η είσοδος στο Αίθριο του Μουσείου και η παρακολούθηση του δρώμενου είναι ελεύθερη.

Εγγραφή στο newsletter