18

ΦΕΒ 2024

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ

«Ζητείται ιδανικός αναγνώστης»: ένας διάλογος με αφορμή την έκθεση «amen, για όσα δεν είναι» της Μαρίας Μεθυμάκη, στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου


Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου (12:00-3:00), στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, θα πραγματοποιηθεί ένας εικαστικός διάλογος με αφορμή την έκθεση «amen, για όσα δεν είναι», που φιλοξενείται στον χώρο του Καφέ.

Ο τίτλος/δάνειο της συνάντησης, από κείμενο της Κ. Λινάρδου, για το έργο της Μεθυμάκη «για όνομα του Θεού, 60 γλυπτά ποιήματα» θεμελιώνει το πλαίσιο του διαλόγου.

Κύριοι Ομιλητές:
Λινάρδου Καλλιρρόη (Κέλλυ), Επίκουρη Καθηγήτρια Α.Σ.Κ.Τ
Παρασύρη Μαρίζα, Ποιήτρια
Πασχαλίδης Κώστας, Επιμελητής αρχαιοτήτων Ε.Α.Μ
Σεβαστάκης Δημήτρης, Ζωγράφος/Καθηγητής Ε.Μ.Π
Σιαφάκας Κώστας, Ζωγράφος/Συγγραφέας/ΕΔΙΠ Α.Σ.Κ.Τ

Συντονισμός: Θωμαή Γρηγορίου, Δικηγόρος

Για την έκθεση θα μιλήσει η Ιστορικός Τέχνης, Μαρία Σφενδουράκη.

Επιμέλεια Διοργάνωσης: Αιμιλία Κουγιά

Διάρκεια Έκθεσης:
16 Ιανουαρίου – 20 Φεβρουαρίου
Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη : 13:00 – 19:00
Από Τετάρτη έως Δευτέρα: 08:30 – 15:00

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π. η Μεθυμάκη θεώρησε αυτονόητη τη συνέχειά τους στον τομέα Γλυπτικής της Α.Σ.Κ.Τ. στο εργαστήριο του Γ. Χουλιαρά. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων. Το 2022 παρουσιάστηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης η πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «για όνομα του Θεού, 60 γλυπτά ποιήματα» σε επιμέλεια της Μ. Μαραγκού. Ταυτόχρονα διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο, που της έχει προσφέρει εμπειρία στο σχεδιασμό και στην κατασκευή σε όλες τις χωρικές κλίμακες.

Εγγραφή στο newsletter