Ευγενία Μήτρου-Γεωργίου


Αρχαιολόγος – Μουσειολόγος (ΜΑ)
Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης
emitrou@culture.gr

Είναι αρχαιολόγος και μουσειολόγος (ΜΑ) και εργάζεται στο Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου από το 2019.

Ασχολείται με την οργάνωση και λειτουργία αρχαιολογικών εκθέσεων, με τη δημιουργία μουσειακών δράσεων καθώς και δράσεων εξωστρέφειας του Μουσείου, όπως συναυλίες, μουσικά δρώμενα, εικαστικές εκθέσεις στο καφέ του Μουσείου κ.ά., καθώς και με την επικοινωνιακή διαχείριση και προβολή όλων των εκδηλώσεων του Μουσείου. Συμμετείχε στην Ομάδα Σχεδιασμού, Επίβλεψης και Υλοποίησης του έργου ΕΣΠΑ με τίτλο “Τα Μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων” που υλοποίησε το ΕΑΜ.

Εργάστηκε ως αρχαιολόγος στην Η’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων καθώς και σε Διευθύνσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, όπως η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κ.ά.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στις Μουσειακές Σπουδές από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Εγγραφή στο newsletter