Καλλιόπη Μπαϊράμη


Δρ Αρχαιολόγος
Τμήμα Συλλογής Έργων Γλυπτικής
kbairami@culture.gr

Η Καλλιόπη Μπαϊράμη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης (1990) και διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2012). Το 2024 ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική της έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Το ιερό των Θεών Πάντων στη Ρόδο»

Από το 1993 εργάζεται κατόπιν εισαγωγικού διαγωνισμού ως Αρχαιολόγος στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (ΚΒ ΕΠΚΑ-ΕΦΑ Δωδεκανήσου έως το 2023), όπου ασχολήθηκε με σωστικές ανασκαφές, αυτοψίες και διοικητικό έργο στη Ρόδο, τη Νίσυρο, το Καστελλόριζο, τη Χάλκη και τη Λέρο. Συμμετείχε στο έργο για την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Νισύρου, στο έργο για την αποκατάσταση της αρχαίας οχύρωσης Παλαιοκάστρου Νισύρου και στο έργο για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του οχυρού της Ρω και του Παλαιοκάστρου Μεγίστης. Από το 2023 εργάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η διατριβή της είχε ως θέμα τη μεγάλη ροδιακή πλαστική των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων και οι δημοσιεύσεις της αφορούν στην ελληνιστική και ρωμαϊκή γλυπτική και την κεραμική της Ρόδου.

Εγγραφή στο newsletter