28

ΜΑΡ 2023

ΤΡΙΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αποχαιρετισμός στην Ευθαλία Μπαρμπάτη-Βάρτσου από τους εργαζόμενους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου


Εμείς οι εργαζόμενοι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη την Ευθαλία Μπαρμπάτη-Βάρτσου, τέως πρόεδρο, επί δύο σχεδόν δεκαετίες, της Εταιρείας των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Θα μας λείψει η ευγενική της μορφή, το πηγαίο χαμόγελό της, η μητρική της φροντίδα. Θα μας λείψει η προσοχή με την οποία άκουγε τα προβλήματά μας και η ταχύτητα με την οποία βοηθούσε στην λύση τους.

Θα μας λείψει εκείνο το διακριτικό, ελαφρύ, σχεδόν χαμογελαστό, κτύπημα στην πόρτα, όταν μας συναντούσε για να ρυθμίσουμε το πρόγραμμα των ξεναγήσεων και των διαλέξεων.

Θα μας λείψει η Κυρία Βάρτσου από τις συνάξεις μας, από τις ευχές στις γιορτινές μέρες, από τις βασιλόπιττες, από τους αξέχαστους χορούς που μαζί με το αχώριστο Διοικητικό Συμβούλιο τόσο επιτυχημένα διοργάνωνε. Θα μας λείψει και από τις λύπες και τις αγωνίες μας για το μέλλον του Μουσείου, τις οποίες συμμεριζόταν. Θα μας λείψει η προσήνειά της και η αγάπη της προς όλο το προσωπικό του Μουσείου, ιδιαίτερα αυτή την νέα εποχή της αβεβαιότητας.

 

Θα μας  λείψει και θα την θυμόμαστε.

Εμείς όλες και όλοι, την ευχαριστούμε για την πολυετή, για την ακάματη προσφορά της και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της και στην Εταιρεία των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Εγγραφή στο newsletter