20

ΝΟΕ 2019

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική Ημερίδα στο πλαίσιο της καμπάνιας «Αγκαλιάζουμε το δέρμα του ασθενούς με καρκίνο» με θέμα «Τι είναι τούτο το ωραίο;» Πλάτων, Ιππίας Μείζων ή περί του καλού, 278d


Loading....

Με πηγή έμπνευσης την περιοδική του έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μαζί με τον Όμιλο εθελοντών κατά του Καρκίνου – Αγκαλιάζω και με την υποστήριξη της εταιρείας La Roche-Posay διοργανώνουν στις 23 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Μουσείου ενημερωτική ημερίδα στο πλαίσιο της καμπάνιας «Αγκαλιάζουμε το δέρμα του ασθενούς με καρκίνο» με θέμα «Τι είναι τούτο το ωραίο;».
Ο Όμιλος εθελοντών κατά του Καρκίνου – Αγκαλιάζω, ήδη από το 1976, στηρίζει τους ασθενείς με καρκίνο και μετρά 43 χρόνια ενεργούς παρουσίας με όραμα «κανείς να μη μένει μόνος απέναντι στον καρκίνο». Γνωρίζοντας ότι η δύσκολη πορεία της ασθένειας κάνει τον άνθρωπο να αλλάζει, χωρίς όμως να τον κάνει να ξεχνά τις επιθυμίες και τα θέλω του, ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ επηρεάστηκε έντονα από την περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, διότι το ωραίο αποτελεί μια αιώνια, πανανθρώπινη ανάγκη, η οποία δεν θα σταματήσει ποτέ να επιζητεί την έκφρασή του με ευφάνταστους τρόπους.
Η έκθεση υποστηρίζοντας την αισθητική ενατένιση, καλεί τους επισκέπτες να διερευνήσουν την πνευματική βάση των αισθητικών επιλογών, ενώ στο κλείσιμό της αποσκοπεί στον αισθητικό αναστοχασμό ως προς τη σημασία του ωραίου και την αξία του για τον άνθρωπο. Το «Ωραίο» αποτυπώνοντας τη διαχρονική αναζήτηση του ανθρώπου για την ομορφιά, ακόμη και αν δεν καταλήγει σε μια απόλυτη αλήθεια, οδηγεί στην αναγνώριση του εαυτού μας.

Τόπος διεξαγωγής:
Αμφιθέατρο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (είσοδος από Τοσίτσα 1)

Εγγραφή στο newsletter