16

ΟΚΤ 2018

ΤΡΙΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εορτασμός Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης


Loading....
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο των δράσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης με μια διάλεξη και στη συνέχεια περιήγηση στο μουσείο, που θα διεξαχθούν την Τρίτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 17:30-19:30. Ειδικότερα:

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) 17:30-18:30: Διάλεξη της Δρ Γεωργιάννας Μωραΐτου, προϊσταμένης του Τμήματος Συντήρησης, Χημικών και Φυσικών Ερευνών και Αρχαιομετρίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με τίτλο «180 χρόνια συντήρησης αρχαιοτήτων στην Ελλάδα. Από τον τεχνικό ρόλο απασχόλησης στο επάγγελμα του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και στην επιστήμη της συντήρησης».

Στο Αμφιθέατρο του ΕΑΜ (είσοδος ελεύθερη από Τοσίτσα 1).

2) 18:30-19:30: Θεματική περιήγηση στους εκθεσιακούς χώρους με θέμα τα ίχνη των επεμβάσεων συντήρησης στα αρχαία έργα. Συγκέντρωση ομάδας στις Πληροφορίες του Μουσείου (Μνημειακός προθάλαμος κεντρικής εισόδου).

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν χρειάζονται δηλώσεις συμμετοχής. 

 

Η δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, που διοργανώνεται από 8-21 Οκτωβρίου από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων & Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, τον Σύλλογο Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το ICOM-Ελληνικό Τμήμα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι αναρτημένο στα www.culture.gr, www.ssaette.gr, http://network.icom.museum/icom-greece/.

Εγγραφή στο newsletter