14

ΣΕΠ 2023

ΠΕΜΠΤΗ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023


Loading....

Ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 2023 έχει τον γενικό τίτλο «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση. Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα».
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με θεματικές περιηγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολική ομάδα.
Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν:

Α) Θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου:

1. «Καλλωπισμός στην Αρχαία Αίγυπτο», ώρα 11.00-12:00.
Θεματική περιήγηση σε επιλεγμένα αντικείμενα καλλωπισμού της Συλλογής Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, προκειμένου το κοινό να έρθει σε επαφή με μια αρχαία κοινωνική πρακτική που σχετίζεται με την ομορφιά, η οποία συνεχίζεται έως τις μέρες μας.
Αριθμός συμμετεχόντων στη δράση: 25

2. «Τάματα: ελπίδα και πίστη», ώρα 12.00-13:00.
Θεματική περιήγηση στην Συλλογή Γλυπτών του Μουσείου, με κεντρικό θέμα τα λίθινα τάματα-ομοιώματα μελών του ανθρώπινου σώματος που προσφέρονταν στους θεούς ως παράκληση ή ως ευχαριστία. Επιπλέον θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πρόσφατης αρχαιομετρικής έρευνας σε ένα από τα ανατομικά αναθήματα της Συλλογής Γλυπτών καθώς και η αρχαιολογική ερμηνεία τους.
Αριθμός συμμετεχόντων στη δράση: 20

Β) Εκπαιδευτική δράση για μαθητές:

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00-12:00 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Σαν σήμερα…σαν χθες. Παιχνίδια και γιορτή, χοροί και μουσική» για μαθητές Α΄θμιας Εκπαίδευσης (Δ΄ έως Στ΄ Δημοτικού).
Οι μαθητές μέσα από μια εκπαιδευτική περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο, στον Κόσμο του παιδιού και της γυναίκας, θα γνωρίσουν επιλεγμένα εκθέματα του Μουσείου (παιχνίδια, αγγεία με παραστάσεις που σχετίζονται με τη μουσική, το γάμο και τις γιορτές) και θα ανακαλύψουν τη διαχρονικότητά τους. Η δράση θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή των παιδιών σε εικαστικό εργαστήρι. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν.

Επισημαίνουμε ότι το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο μουσείο θα είναι ελεύθερη.

Για την παρακολούθηση των θεματικών περιηγήσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις Πληροφορίες του Μουσείου: τηλ. 213 214 4856 και 213 214 4858.

Ημερομηνία έναρξης δηλώσεων: Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, ώρες λειτουργίας Μουσείου.

Email: eam@culture.gr

Ιστοσελίδα: www.namuseum.gr

National Archaeological Museum /Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο @namuseumathens 

Namuseumathens

Εγγραφή στο newsletter