28

ΦΕΒ 2019

ΠΕΜΠΤΗ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γυναίκες του μύθου και της ζωής. Μια θεματική περιήγηση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας


Loading....
Ερυθρόμορφη υδρία του εργαστηρίου του αγγειγράφου Πολυγνώτου με παράσταση της Σαπφούς που διαβάζει κάποιο ποίημα. Από τη Βάρη Αττικής. 440-430 π.X.
Αττική ερυθρόμορφη πελίκη με παράσταση γυμνής γυναίκας (εταίρας) στο λουτρό. Από την Αίγινα. Γύρω στο 500 π.Χ.
Kάτοπτρο που στηρίζεται σε γυναικεία μορφή, ίσως Aφροδίτη. Φορεί χιτώνα και ιμάτιο και κρατεί πτηνό στο δεξιό χέρι. Στους ώμους της κάθονται δύο σφίγγες. Kορινθιακό εργαστήριο. Γύρω στο 520 π.X.
Πτυκτό κάτοπτρο με ανάγλυφη παράσταση Διονύσου και Aριάδνης στο κάλυμμα. Στην περιφέρεια σώζεται η λαβή για την ανάρτηση. Γύρω στο 330 π.X. Bόνιτσα Aιτωλοακαρνανίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 12:00 αρχαιολόγοι του Τμήματος Συλλογών Αγγείων και Έργων Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας θα αφηγηθούν μέσα από εικόνες που ξεπηδούν από τα αντικείμενα καθημερινής και τελετουργικής χρήσης των αρχαίων, ιστορίες για γυναίκες τραγικές, μοιραίες, πνευματικές. Γυναίκες μυθικές αλλά και ιστορικές, που ενέπνευσαν την τέχνη και σημάδεψαν στιγμές της ιστορίας στην αρχαιότητα.

Η παρουσίαση έχει διάρκεια 50 λεπτών. Για την παρακολούθηση απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132144800. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 25 άτομα. Απαραίτητη είναι η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο.

Εγγραφή στο newsletter