02

ΜΑΙ 2019

ΠΕΜΠΤΗ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»


Loading....
Ψευδόστομος αμφορέας (Π 3898), το κατεξοχήν αγγείο αποθήκευσης και μεταφοράς αρωματικού ελαίου κατά τη μυκηναϊκή περίοδο. Από το Μαρκόπουλο Αττικής (13ος αι. π.Χ.).
Η τοιχογραφία της Άνοιξης από το Ακρωτήρι της Θήρας (16ος αι. π.Χ.).

Στις 9, 10 και 11 Μαΐου 2019 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές».

Το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου και ώρα 10-12 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Μυρίζει τριαντάφυλλο στο μυκηναϊκό παλάτι…». Η δράση αυτή απευθύνεται σε νήπια και προ νήπια και θα περιλαμβάνει εκπαιδευτική περιήγηση στην περιοδική έκθεση του Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», εστιάζοντας περισσότερο στις Πινακίδες Γραμμικής Β΄ με τις συνταγές των μυκηναϊκών αρωμάτων και θα συνοδεύεται από εικαστικό εργαστήριο. Τα παιδιά θα μάθουν για τους αρωματοποιούς του μυκηναϊκού παλατιού και θα μυρίσουν το άρωμα τριαντάφυλλο που φτιάχτηκε στις μέρες μας με τα αρχαία μυστικά. Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης που θα πάρουν μαζί τους.

Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μάϊου και ώρα 12:00-13:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στην αίθουσα  της Θήρας με θεματική το αιγιακό τοπίο μέσα από τις τοιχογραφίες  και τα εικονιστικά θέματα της κεραμικής.

Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη για την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαΐου στους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις δράσεις.

Για τη συμμετοχή στην ξενάγηση είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στις Πληροφορίες του μουσείου, τηλ. 213 214 4889, – 4856 και -4800.

Ημερομηνία έναρξης δηλώσεων: Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, ώρες λειτουργίας μουσείου.

Αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση: 25.

Εγγραφή στο newsletter