01

ΙΟΥΛ 2023

ΣΑΒΒΑΤΟ

Βράβευση της Γενικής Διευθύντριας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Άννας-Βασιλικής Καραπαναγιώτη από την Φινλανδική Πρεσβεία


Loading....

Τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, στην τελετή που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Ελλάδα, η Α.Ε. Πρέσβης της Φινλανδίας Jari Gustafsson απένειμε στην Δρ Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτη Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, τον τίτλο του Ιππότη Α΄ Τάξεως του Τάγματος του Λέοντος της Φινλανδίας για την προσφορά της προς το φινλανδικό λαό. Ακολούθησε η παρασημοφόρηση της τιμώμενης.
Η εν λόγω απονομή προήλθε ύστερα από πρόταση του Φινλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών και όπως τόνισε η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δρ Petra Pakkanen, η τιμωμένη έχει προσφέρει σημαντική υποστήριξη στα ερευνητικά αρχαιολογικά προγράμματα του Ινστιτούτου, στη δημιουργική συνεργασία του Ινστιτούτου με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, στην σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Φινλανδίας και Ελλάδας.
Εκτός από την κυρία Καραπαναγιώτη, βραβεύτηκαν και οι κ.κ. Χαράλαμπος Κριτζάς, επίτιμος Διευθυντής του Επιγραφικού Μουσείου και Λεωνίδας Δημητριάδης- Ευγενίδης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Εγγραφή στο newsletter