Παναγιώτα Κουτσιανά


Αρχαιολόγος
Τμήμα Εκθέσεων, Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης
pkoutsiana@culture.gr

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως αρχαιολόγος σε σωστικές ανασκαφές στην περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών (πρώην Γ΄ ΕΠΚΑ).

Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια μουσειακής εκπαίδευσης και δημοσιεύσεις σε τόμους πρακτικών και περιοδικά σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Έχει πραγματοποιήσει επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΑΜ. Επίσης έχει συγγράψει λήμματα σε καταλόγους Περιοδικών Εκθέσεων που διοργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με άλλα Μουσεία του εσωτερικού και εξωτερικού.

Από το 2010 εργάζεται στο ΕΑΜ στον τομέα της εκπαίδευσης: σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για ποικίλες ομάδες κοινού (σχολικές, οικογένειες με παιδιά, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες) με δημιουργία εκπαιδευτικών εντύπων, όπως Μυθικά πλάσματα, Θεοί και Ήρωες, το Ταξίδι του Οδυσσέα, Στο Μυκηναϊκό παλάτι κ.α,  και με σχεδιασμό ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού.

 

Εγγραφή στο newsletter