02

ΙΟΥΝ 2023

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

24

ΙΟΥΝ 2023

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ

«Οι πέτρες μιλούν» ξανά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Loading....

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αποδεχόμενο για άλλη μια χρονιά την πρόσκληση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού, θα φιλοξενήσει για διάστημα ενός μήνα μέρος της σπονδυλωτής δράσης «Οι πέτρες μιλούν». Πρόκειται για θεατρικά δρώμενα από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η γνωριμία των επισκεπτών της πόλης με την αρχαία ελληνική γραμματεία σε συνδυασμό με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κατά τον μήνα Ιούνιο 2023, τρεις φορές την εβδομάδα (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από εμβληματικά έργα του Όμηρου, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σοφοκλή, του Αριστοφάνη και του Θουκυδίδη, μέσα από επιλογές που γοητεύουν όχι μόνο τους γνώστες της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αλλά και όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τον πλούτο των αρχαίων Ελλήνων στοχαστών.

Η δραματοποιημένη απαγγελία θα γίνεται σε τρεις γλώσσες (Νέα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά), συνοδεία «ζωντανής» μουσικής στο Αίθριο του Μουσείου και θα έχει διάρκεια δύο ώρες: 11.00 – 13.00.

Οι ημερομηνίες παρουσίασης είναι: 2-4/06, 9-11/06, 16-18/06, 23-24/06 (η δράση δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/06 λόγω εκλογών).

 

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανώτερη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη, σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης και πρώην αναπληρώτριας διευθύντριας του Εθνικού Θεάτρου και σε μουσική και τραγούδια του Νίκου Πλάτανου.

Η είσοδος στο Αίθριο του Μουσείου και η παρακολούθηση του δρώμενου είναι ελεύθερη.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Email: eam@culture.gr


National Archaeological Museum / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο @namuseumathens


namuseumathens

Εγγραφή στο newsletter