ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η “ομορφιά” ντύνεται και στολίζεται

ΙΑΝ | ΙΟΥΝ 2019

Loading....

Στο πλαίσιο της νέας περιοδικής έκθεσης του Μουσείου  «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» πραγματοποιείται το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η “ομορφιά” ντύνεται και στολίζεται». Σκοπός του είναι η γνωριμία των μαθητών με τα αντικείμενα της περιοδικής έκθεσης που σχετίζονται με τις διαφορετικές πτυχές και εκφράσεις της ομορφιάς και της αισθητικής στο πέρασμα των αιώνων.

Συγκεκριμένα τα παιδιά διεξάγουν έρευνα στον εκθεσιακό χώρο με τη χρήση εκπαιδευτικού φυλλαδίου και αναζητούν αρχαία αντικείμενα που τους αποκαλύπτουν τις διαφορετικές πτυχές της ομορφιάς στα αρχαία χρόνια, όπως για τον καλλωπισμό, την ένδυση, την κόμμωση, τα κοσμήματα, τα αρώματα, κ.ά. Ανακαλύπτουν τις παραστάσεις αγγείων που ζωντανεύουν τους αρχαίους μύθους και παρατηρούν τα αγάλματα της θεάς Αφροδίτης.

Επιπλέον, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων (όπως, αγγείων, κοσμημάτων, κ.ά.) και να μυρίσουν ένα αρχαίο άρωμα που έχει κατασκευαστεί στις μέρες μας, αλλά με την αρχαία συνταγή. Τέλος, αναπτύσσουν τις δημιουργικές τους ικανότητες συμμετέχοντας σε ένα δημιουργικό παιχνίδι, στο οποίο επιλέγουν κατάλληλα ρούχα και εξαρτήματα για να ντύσουν δύο ξύλινα μοντέλα ενός Μυκηναίου και μιας Μυκηναίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ  ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ

Εγγραφή στο newsletter