ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αν η ομορφιά μιλούσε…

ΙΑΝ | ΙΟΥΝ 2019

Loading....

Στο πλαίσιο της νέας περιοδικής έκθεσης του Μουσείου  «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» πραγματοποιείται το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Αν η ομορφιά μιλούσε…”. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 5 έως 7 ετών (Νηπιαγωγείου και Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου). Σκοπός του είναι η γνωριμία των μαθητών με τα αντικείμενα της περιοδικής έκθεσης που σχετίζονται με τις διαφορετικές πτυχές και εκφράσεις της ομορφιάς και της αισθητικής στο πέρασμα των αιώνων.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές μέσα από την καθοδηγούμενη έρευνα στον εκθεσιακό χώρο, ανακαλύπτουν τις παραστάσεις των αγγείων που μιλούν για τους αρχαίους μύθους που σχετίζονται με την ομορφιά καθώς και τα ίδια τα αντικείμενα που αφορούν στον καλλωπισμό, την ένδυση, την κόμμωση, τα κοσμήματα, τα αρώματα, κ.ά. που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι στις αρχαίες κοινωνίες.

Επιπλέον, τα παιδιά μέσα από τη συζήτηση, τη χρήση εποπτικού υλικού, την απτική επαφή με αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων (όπως, αγγείων, κοσμημάτων, κ.ά.), τη δραματοποίηση (των πρώτων καλλιστείων), αλλά και την εικαστική δραστηριότητα (κατασκευή ενός/μιας Μυκηναίου/ας) καταφέρνουν να πλουτίσουν τις γνώσεις τους με έναν ευχάριστο τρόπο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ  ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ

Εγγραφή στο newsletter