ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η αιώνια αναζήτηση του Ωραίου

ΙΑΝ | ΙΟΥΝ 2019

Loading....

Στο πλαίσιο της νέας περιοδικής έκθεσης του Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» πραγματοποιείται το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η αιώνια αναζήτηση του Ωραίου». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.
Σκοπός του είναι να συλλέξουν τα παιδιά πληροφορίες για την ομορφιά στις αρχαίες κοινωνίες, παρατηρώντας τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης που σχετίζονται με τις διαφορετικές εκφράσεις της αισθητικής στο πέρασμα των αιώνων από την νεολιθική περίοδο μέχρι και την ύστερη αρχαιότητα.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά μέσα από την έρευνα στον εκθεσιακό χώρο με τη βοήθεια εκπαιδευτικού φυλλαδίου αναζητούν τα αρχαιολογικά ευρήματα που σχετίζονται με τις διαφορετικές πτυχές της ομορφιάς, όπως την ένδυση, την κόμμωση, τα κοσμήματα, τον καλλωπισμό, τα αρώματα και την εικαστική απόδοση του σώματος. Ανακαλύπτουν τις παραστάσεις των αγγείων που συνδέονται με τους μύθους της ομορφιάς, όπως τα πρώτα καλλιστεία, κ.ά.

Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων, όπως αγγείων, κοσμημάτων, στλεγγίδας, κ.ά.. Επιπλέον, τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πρωτόγνωρο παιχνίδι όσφρησης, με τη χρήση των πρώτων υλών ενός αρώματος που κατασκευάστηκε στις μέρες μας ακολουθώντας, όμως, την αρχαία συνταγή. Τέλος συγκρίνουν το τότε με το σήμερα και εκφράζουν τις απόψεις τους για την αισθητική γενικότερα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ  ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ

Εγγραφή στο newsletter